Rusija

Putin sa liderom Krima: Sve diverzantske grupe od 2014. su pohapšene, držimo sve pod kontrolom

Predsednik Rusije održao je putem video linka sastanak sa Sergejom Aksjonovim i podsetio ga na važnost povećanja prihoda građana, napomenuvši da je to zadatak cele zemlje, svih regiona i da je to nešto čemu treba posvetiti posebnu pažnju
Putin sa liderom Krima: Sve diverzantske grupe od 2014. su pohapšene, držimo sve pod kontrolom© Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Ruski predsednik Vladimir Putin održao je putem video linka sastanak sa liderom Krima Sergejom Aksjonovim i zamolio ga da proceni situaciju u regionu, uz napomenu da je iz dosadašnjih sastanaka video da je situacija stabilna i da ekonomija raste.

"Iz materijala koje sam dobio video sam da je situacija stabilna, da se dobro razvija, da privreda raste, a da je građevinarstvo jedan od pokretača te ekonomije", kazao je Putin.

Predsednik Rusije je podsetio Aksjonova na važnost povećanja prihoda građana, napomenuvši da je to zadatak cele zemlje, svih regiona i da je to nešto čemu treba posvetiti posebnu pažnju.

Ruski predsednik je izrazio uverenje da će stanovnici Krima podržati reizbor Sergeja Aksjonova na predstojećim izborima za lidera u septembru.

Aksjonov je rekao da je i dalje spreman da izvrši zadatke koje je postavio predsednik.

"Kolege me pitaju o nastavku rada i karijere, ja kažem: 'Ja sam predsednikov vojnik. Kako kaže Vladimir Vladimirovič, gde god da me pošalje, ja ću ići tamo da izvršim postavljene zadatke", naveo je lider Krima.

Aksjonov je izvestio ruskog predsednika da su privedene sve diverzantske grupe koje su identifikovane na poluostrvu od 2014. godine.

"Držimo sve pod kontrolom, bez izuzetka. Imamo veoma jaku jedinicu za sprovođenje zakona. Pre svega, radimo na sprečavanju kriminala. Radimo kao jedan tim", poručio je Aksjonov.

image
VV inauguration
banner