Rusija

Ruska PVO oborila četiri ukrajinske granate ispaljene iz višecevnih sistema "oljha"

Protekle noći zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane
Ruska PVO oborila četiri ukrajinske granate ispaljene iz višecevnih sistema "oljha"© MOD Russia/via Globallookpress.com

Dežurni ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su četiri ukrajinske granate ispaljene iz višecevnih sistema "oljha" iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Protekle noći zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije višecevnim raketnim sistemom 'oljha'", navodi se u saopštenju.

Prethodno je ruska vojska izvršila udar po televizijskom tornju u Harkovu, koji je bio opremljen antenom i drugim sredstvima komunikacije ukrajinske PVO, izjavio je Sergej Lebedev, koordinator organizacije koja deluje u interesu ruskih vlasti na teritoriji pod kontrolom Ukrajine.

"U 16.36 časova, pogođen je televizijski toranj u Harkovu, koji se nalazio u ulici Derevjanko. Trećina tornja je uništena, a na njemu se nalazila antena za komunikaciju (ukrajinske) PVO", rekao je Lebedev.

On je dodao da sistemi PVO u gradu deluju na minimalnoj udaljenosti, kao i da nisu međusobno povezani. Ubrzo se pojavio i video-snimak na kome se može videti trenutak nakon eksplozije i pad gornjeg dela tornja.

image
VV inauguration
banner