Rusija

Ruski artiljerci uništili američku haubicu koja je gađala civile u Belgorodu

Ukrajinska vojska redovno napada civile, ali ruske trupe redovno uništavaju neprijateljske topove
Ruski artiljerci uništili američku haubicu koja je gađala civile u BelgoroduGetty © Mykhaylo Palinchak/SOPA Images/LightRocket

Ruski artiljerci uspeli su da unište haubicu M777 američke proizvodnje, koja je gađala civile u Belgorodu, potvrdio je ruski vojnik iz grupe koja pokriva granicu sa kodnim imenom Mario.

Mario je na frontu skoro dve godine. Prema njegovim rečima haubica M777 je glavni najvažniji od svih do sada uništenih ciljeva.

"Njome su gađali civile", objasnio je artiljerac i dodao da su on i njegovi drugovi dobili koordinate, došli na poziciju sa koje napadaju, naciljali i počeli napad na metu.

Prema rečima ruskog artiljerca, cev uništene haubice bila je uperena ka Belgorodu. "Ukrajinska vojska redovno napada civile, ali ruske trupe aktivno učestvuju u protivbaterijskom ratu i uništavanju neprijateljskih topova", naglasio je on.

Ukrajina konstantno granatira i napada dronovima Belgorodsku oblast. U noći 20. aprila u selu Poroz su ukrajinski dronovi usmrtili dve osobe, a juče je u selu Nova Tavolžanka poginula trudnica nakon ukrajinskog granatiranja.

Na čitavoj teritoriji Belgorodske oblasti je na snazi visok nivo terorističke pretnje, a dužina granice regiona sa Ukrajinom je 350 kilometara.

image
VV inauguration
banner