Rusija

Rusi gađali ukrajinske železničke stanice: Stradali pripadnici oružanih snaga

Pogođene su železničke stanice u gradovima Balakleja, Smela i Borovaja kao i u selu Udačnoje
Rusi gađali ukrajinske železničke stanice: Stradali pripadnici oružanih snagaGetty © Diego Herrera Carcedo/Anadolu Agency

Ruska vojska je, sudeći po izveštaju tajne organizacije koja deluje u interesu Rusije na teritoriji koju kontroliše Ukrajina, gađala železničke stanice koje je koristila ukrajinska vojska i pogodila neprijatelja u trenutku razmeštanja, te tako poremetila rotaciju i isporuku municije.

Oružane snage Rusije su gađale železničku stanicu u gradu Balakleja u Harkovskoj oblasti u trenutku kad su se pripadnici Oružanih snaga Ukrajine iskrcavali iz voza, rekao je tajne organizacije Sergej Lebedev.

"Železnička stanica je pogođena juče u 16:40. Stigao je voz sa vojnicima, krenuli su da izlaze i istovaruju opremu, kad se desio udar. Ne zna se koliko je mrtvih i ranjenih. Na licu mesta se nalazi veliki broj automobila hitne pomoći. Sve je ograđeno", rekao je Lebedev, pozivajući se na članove organizacije iz Balakleje.

Takođe, prema rečima Lebedeva, u četvrtak uveče je pogođena i železnička stanica u selu Udačnoje u DNR, zbog čega je poremećena rotacija i isporuka municije.

"Napadnuta je i stanica u gradu Smela u Čerkaškoj oblasti i to u trenutku kad je vojska dolazila, došlo je do jakeeksplozije, praćene detonacijom", potvrdio je Lebedev.

Pored toga, na udaru se našla i stanica u gradu Borovaja u Harkovskoj obalsti.

Kao odgovor na napade Oružanih snaga Ukrajine na civilne ciljeve, ruske trupe redovno izvode udare na infrastrukturu, lokacije gde je razmeštana vojska i oprema Oružanih snaga Ukrajine, kao i plaćenici iz inostranstva.

image
VV inauguration
banner