Rusija

Izložba zaplenjene zapadne vojne opreme u Moskvi: Stigli "leopard" i "marder" (FOTO, VIDEO)

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo odbrane, izložba naoružanja i opreme koju je ruska vojska zarobila tokom Specijalne operacije biće otvorena na Poklonoj gori 1. maja i trajaće mesec dana
Izložba zaplenjene zapadne vojne opreme u Moskvi: Stigli "leopard" i "marder" (FOTO, VIDEO)© Roman Denisov, Роман Ден/Global Look Press

Zaplenjeni nemački tenkovi "leopard 2" i borbeno pešadijsko vozilo "marder", ukrajinski T-72 i BTR-80 izloženi su na Poklonoj gori u Moskvi.

Na oba vozila se vidi nemačka zastava.

Tenk "leopard 2" dopremila je grupa za popravku i evakuaciju Centralnog vojnog okruga iz Avdejevskog pravca sredinom aprila.

Borbeno pešadijsko vozilo "marder" evakuisano je iz okoline Avdejevke krajem marta.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo odbrane, izložba naoružanja i opreme koju je ruska vojska zarobila tokom Specijalne operacije biće otvorena na Poklonoj gori 1. maja i trajaće mesec dana.

Na izložbi će biti predstavljeno više od 30 primeraka vojne opreme proizvedene u SAD , Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj, Turskoj, Švedskoj, Čehoslovačkoj, Južnoj Africi, Finskoj, Australiji, Austriji i Ukrajini. 

Pored pomenutih "leoparda" i "mardera", gosti će moći da se upoznaju i sa američkim borbenim vozilom pešadije "bredli", švedskim borbenim vozilom pešadije CV90, francuskim borbenim oklopnim vozilom AMKS-10RC.

image