Rusija

Ruska vojska sprečila još jedan napad na Krim: Ukrajinci koristili rakete ATACMS

Pojava američkih trupa biće otvorena okupacija Ukrajine, a strani vojnici će se smatrati okupatorima i osvajačima, izjavio je lider pokreta "Zajedno sa Rusijom"
Ruska vojska sprečila još jedan napad na Krim: Ukrajinci koristili rakete ATACMS© MOD Russia/via Globallookpress.com

Ruska PVO sprečila je još jedan teroristički napad Oružanih snaga Ukrajine, koji su noćas izveli raketni udar na Krim raketama ATACMS, izjavio je lider pokreta "Zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov.

Ranije je "Njujork tajms", pozivajući se na svoje izvore, izvestio da je Pentagon priznao da će Ukrajina moći da koristi nedavno isporučene rakete ATACMS većeg dometa za udar na Krim, sa ciljem da se "pojača pritisak" na poluostrvu.

"Noćas su militanti Oružanih snaga Ukrajine izveli raketni napad na Republiku Krim. Ruski sistem protivvazdušne odbrane radio je iznad Džankoja i Simferopolja", napisao je Rogov na Telegramu.

On je pojasnio da je pre raketnog napada na poluostrvo objavljena vazdušna opasnost i blokiran Krimski most.

Rogov je dodao da će pojava američkih trupa biti "otvorena okupacija" Ukrajine, a strani vojnici će se smatrati okupatorima i osvajačima.

"Pojava američkih trupa u Ukrajini biće otvorena okupacija, a američki vojnici će se smatrati okupatorima i automatski će postati prioritetna legitimna meta.  Danas su Sjedinjene Države zapravo glavni okupator na postukrajinskom prostoru, postavivši na tron potpuno kontrolisan marionetski režim na čelu sa Zelenskim", ocenio je Rogov.

Prema njegovim rečima, ako Amerikanci odluče da pošalju svoje trupe na teritoriju Ukrajine, to će učiniti poslednji, nakon što više ne bude "ukrajinskih, poljskih, baltičkih i drugih vojnika niže klase".

image