Rusija

Peskov: Putin i Si razgovaraće o globalnim i regionalnim pitanjima

Putin je na kongresu Ruskog saveza industrijalaca i preduzetnika 25. aprila rekao da je njegova poseta Kini zakazana za maj
Peskov: Putin i Si razgovaraće o globalnim i regionalnim pitanjimawww.globallookpress.com © Xie Huanchi/XinHua

Ruski predsednik Vladimir Putin će tokom predstojeće posete Kini govoriti o temama globalne i regionalne bezbednosti, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"I međunarodna i regionalna bezbednosna pitanja biće pomenuta i dotaknuta na ovaj ili onaj način", rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li će na dnevnom redu Putinove posete Kini biti pitanja kontrole naoružanja u svetlu američkih aktivnosti u azijsko-pacifičkom regionu.

Peskov je 26. aprila rekao novinarima da su pripreme za posetu ruskog predsednika Kini u završnoj fazi. Sam Putin je na kongresu Ruskog saveza industrijalaca i preduzetnika 25. aprila rekao da je njegova poseta Kini zakazana za maj.

Putin je obećao da će pokloniti jednu od svojih omiljenih knjiga – Šta da se radi? Nikolaja Černiševskog – predsedniku Kine Si Đinpingu. Knjiga nosi pečat biblioteke od 15. juna 1953. godine, što je datum rođenja kineskog lidera

image