Rusija

Putin: Završava se jedan politički ciklus, ali rad u interesu Rusije ne prestaje

Predsednik Rusije je komentarisao istorijske izazove koje je njegova država uspešno prevladala
Putin: Završava se jedan politički ciklus, ali rad u interesu Rusije ne prestajeGetty © Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Završava se jedan politički ciklus, počinje drugi, ali rad u interesu Rusije ne prestaje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Pokrenuli su ekonomsku agresiju na Rusiju, hteli su da povećaju nezaposlenost i ugase preduzeća, ali im je to propalo, poručio je Putin na sastanku sa vladom.

Kako je objasnio, ruska ekonomija je prošle godine rasla stopama većim od svetskog proseka. 

"Nakon što je Kijev, osam godina zlostavljao stanovnike Donbasa, Rusija je morala da preduzme mere da zaštiti ljude oružanim putem", poručio je Putin. 

Predsednik Rusije je komentarisao istorijske izazove koje je njegova država uspešno prevladala.

"Vlada Ruske Federacije učinila je mnogo u oblasti ekonomije za vreme pandemije, a podrška ekonomskim sektorima bila je pravovremena i odgovarajuća", saopštio je Putin. 

Jačanje međunarodne pozicije i suvereniteta Rusije bio je primarni zadatak koji je naša država rešavala, rekao je Putin tokom sastanka sa članovima ruske vlade.

Putin je stigao na sastanak sa Kabinetom ministara u Vladi Ruske Federacije, a dočekao ga je premijer Rusije Mihail Mišustin. 

On je ocenio da je rad Kabineta pod Mišustinovim vođstvom bio uspešan i plodan, a premijer Rusije mu se zahvalio na poverenju.

"Znam koliko je bila bliska i konstruktivna vaša interakcija sa kolegama u zakonodavnim vlastima, sa regionima, kao i sa javnošću, poslovnim krugovima, stručnom zajednicom i tako dalje", rekao je Putin na sastanku.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da će Putin održati završni sastanak sa vladom u ponedeljak uoči inauguracije.

Uskoro opširnije...

image