Rusija

Putin: Važno nam je prijateljstvo sa muslimanskim zemljama

Rusija, zajedno sa muslimanskim zemljama, teži formiranju demokratskog, multipolarnog svetskog poretka koji je zasnovan na vladavini prava i principima pravde, ukazao je ruski lider
Putin: Važno nam je prijateljstvo sa muslimanskim zemljama© Tanjug/Evgenia Novozhenina/Pool Photo via AP

Rusiji je stalo do prijateljskih odnosa sa muslimanskim zemljama i ona ceni njihov napor da vode nezavisnu spoljnu politiku i povećaju svoju ulogu u međunarodnoj areni, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin. 

U pozdravu učesnicima i gostima 15. Međunarodnog ekonomskog foruma "Rusija – islamski svet: Kazanj Forum", Putin je istakao da Rusija, zajedno sa muslimanskim zemljama, teži formiranju demokratskog, multipolarnog svetskog poretka koji je zasnovan na vladavini prava i principima pravde.

Takođe, dodao je Putin, Rusija je raspoložena za širenje saradnje u svim sferama – od trgovine i investicija do sporta i turizma.

Predstojeći sastanak Grupe strateške vizije "Rusija – islamski svet" na kome će učestvovati i predstavnici Organizacije islamske saradnje je od velikog značaja za Rusiju, istakao je Vladimir Putin.

Učesnicima foruma poželeo je korisnu i plodotvornu diskusiju.

image