Rusija

Ruska PVO oborila 16 ukrajinskih dronova i 21 "vampir"

Jedinice desantno-jurišnog Kubanskog kozačkog puka iz Novorosijska, koje su u sastavu grupe "Dnjepar", osvojile su uz podršku avijacije i artiljerije važno uporište ukrajinske vojske na orehovskom pravcu, kod mesta Verbovo
Ruska PVO oborila 16 ukrajinskih dronova i 21 "vampir"© MOD Russia/via Globallookpress.com

Ruske PVO su noćas oborile 21 raketu "vampir" i devet bespilotnih letelica u Belgorodskoj oblasti, a sedam u Kurskoj i Volgogradskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Protekle noći zaustavljeno je nekoliko pokušaja kijevskog režima da izvrši terorističke napade na teritoriji Ruske Federacije korišćenjem višecevnih raketnih sistema RM-70 i bespilotne letelice tipa aviona. Oboren je 21 projektil i devet bespilotnih letelica nad teritorijom Belgorodske oblasti, a sedam bespilotnih letelica iznad teritorijama Kurske i Volgogradske oblasti", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, jedinice desantno-jurišnog Kubanskog kozačkog puka iz Novorosijska, koje su u sastavu grupe "Dnjepar", osvojile su uz podršku avijacije i artiljerije važno uporište ukrajinske vojske na orehovskom pravcu, kod mesta Verbovo.

U Luganskoj Narodnoj Republici ukrajinske snage izvele su napad na rafineriju nafte u gradu Rovenki, usled čega su tri osobe poginule, a sedam ranjeno.

Lider tog regiona Leonid Pasečnik rekao je da je napad izvršen najverovatnije raketama ATACMS američke proizvodnje.

Ukrajinske trupe, u nedostatku realnog uspeha na frontu, redovno granatiraju centralne i pogranične regione Rusije, napadaju dronovima i sprovode sabotaže. Međutim, Oružane snage Rusije uspešno suzbijaju njihove akcije.

image