Rusija

Konašenkov: Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile ukrajinski Su-25

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov je rekao da su ruske oružane snage izvele udar na centar za privremeno razmeštanje ukrajinske formacije u DNR
Konašenkov: Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile ukrajinski Su-25www.globallookpress.com © © MOD Russia

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su ukrajinski Su-25 iznad Donjecke Narodne Republike (DNR), rekao je danas novinarima portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Takođe, dodao je da su ruske trupe uništile tri ukrajinske diverzantske grupe u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), preneo je TASS.

Konašenkov je dodao da su sistemi za PVO tokom prethodnog dana oborili devet ukrajinskih bespilotnih letelica u Luganskoj Narodnoj Republici, Donjeckoj Narodnoj Republici i Harkovskoj oblasti. Osim toga, presretnuto je pet raketa ispaljenih iz višecevnog bacača raketa "Himars" i "Uragan" u LNR i Zaporoškoj oblasti, dok su dve američke protivradarske rakete "HARM" oborene u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti.

U Harkovskoj oblasti uništeno je skladište nafte, odakle su ukrajinski vojnici dobijali gorivo za vojnu tehniku u kupjanskom pravcu, dok je u Zaporoškoj oblasti uništeno skladište municije i raketnog i artiljerijskog naoružanja Oružanih snaga Ukrajine.

Konašenkov je naveo da su ruske oružane snage izvele udar na centar za privremeno razmeštanje ukrajinske nacionalističke formacije u DNR.

"Na Donjeckom frontu ruske trupe uspešno napreduju u blizini grada Artjomovska", istakao je portparol ruskog Ministarstva odbrane.

Ruske trupe su presrele pokušaj ukrajinskih oružanih snaga da ih napadnu u blizini naselja Kuzjomovka na Kupjanskom frontu.

Ruske trupe su odbile sve napade ukrajinskih oružanih snaga na frontu Krasni Liman, pri čemu su protivnici imali više od 80 žrtava, rekao je Konašenkov.

image