Sport

Zbog Benzeme bukti "rat" u Francuskoj: Agent prozvao Dešana i objavio snimak

Ne smiruju se strasti u i oko reprezentacije Francuske nakon nedavno završenog Svetskog prvenstva, a ponovo je glavna tema najbolji fudbaler sveta Karim Benzema
Zbog Benzeme bukti "rat" u Francuskoj: Agent prozvao Dešana i objavio snimakGetty © Jurij Kodrun / Stringer

Ne prestaje da bukti "tihi rat" na relaciji Karim Benzema - reprezentacija Francuske. Zvanično najbolji fudbaler sveta prošlog ponedeljka se oprostio od igranja za nacionalni tim i to samo dan nakon što je ta selekcija izgubila u finalu Svetskog prvenstva.

Nakon što je zbog povrede propustio Mundijal zbog navoda da nije bio fizički spreman, a potom i da se posvađao sa selektorom Didijeom Dešanom, sada se oglasio i njegov agent i produbio glavnu temu u francuskom fudbalu.

Tokom turnira u Kataru, pojavljivale su se razne informacije. Benzema je zbog povrede trebalo da pauzira tri sedmice, ali se posle desetak dana pisalo da je ipak zdrav i da bi mogao da se priključi timu jer ga selektor Dešan nije zvanično obrisao sa spiska igrača.

To se nije dogodilo, a mediji su potom govorili o sukobu sa selektorom Dešanom, kao i navodnim željama glavnih zvezda Francuske da Benzema ne bude deo nacionalnog tima u Kataru. Posle svega, oglasio se i Karim Džaziri, Benzemin agent.

On je na "Tviteru" objavio video snimak Benzeminih nalaza i dokazao da je on mogao da nastupa u Kataru.

"Ovo sam objavio, ali samo se prvo konsultovao s trojicom specijalista koji su potvrdili dijagnozu da je Benzema mogao da bude spreman od osmine finala da barem bude na klupi. Zašto ste tako brzo tražili da ode?", pitao se Džaziri, aludirajući na odluku Dešana da ne pozove Benzemu da bude deo tima za nastavak turnira.

image