Sport

Trener Zvezde traži više pred Voždovac: Igrači moraju da promene govor tela

Miloš Milojević ističe da će njegov tim imati drugačiji izazov na terenu sa veštačkom podlogom
Trener Zvezde traži više pred Voždovac: Igrači moraju da promene govor tela© Tanjug/Strahinja Aćimović

Fudbaleri Crvene zvezde nisu najbolje započeli 2023. godinu, pošto su u prvom meču drugog dela sezone remizirali 1:1 protiv Vojvodine.

Zbog toga je Partizan uspeo da smanji zaostatak na osam bodova za vodećim timom Superlige Srbije, a trener crveno-belih Miloš Milojević istakao je da će njegovi puleni morati bolje u subotu protiv Voždovca (14.00 časova).

Utakmica se igra na krovu šoping centra, na veštačkoj podlozi, a Milojević je otkrio šta će zbog toga biti drugačije na ovom meču.

"Teško je ući u presing, teško je oduzeti loptu, ako je prvi dodir dobar, ali fudbal je fudbal i igralo se i na gorim terenima. Nisam ljubitelj veštačke podloge, iako sam puno puta igrao na njima sa svojim ekipama, ali bolje i takav teren koji je ravan, nego loš travnati. Nije nam to problem, kako nama, tako i njima, iako su se oni više navikli, ali mi smo odradili par treninga na našem terenu sa veštačkom travom i mislim da će nam to dosta značiti", rekao je Milojević koji je poručio da su neki igrači bolesni, međutim nije otkrio o kome se radi i na koga neće moći da računa.

"Verujem u izbor startne postave sa te utakmice. Možda dođe do malih promena, ali mislim da izbor nije diskutabilan, jer smo bili bolji u svim segmentima igre. Fudbal se igra zbog golova, u tome moramo da budemo bolji sutra, svesni smo toga, ali smo radili na tome i imamo priliku da pokažemo to protiv Voždovca. Ako budemo radili ono što treba, neće biti problema".

Trener Zvezde je otkrio da je tokom sedmice razgovarao sa igračima čijim partijama nije bio zadovoljan protiv Vojvodine.

"Želeo bih da promene govor tela, da budu srećniji. Igraju u najboljem klubu u Srbiji, najbolja su ekipa poslednih pet godina, pet puta u Evropi i nema razloga da budu nesrećni, da osećaju pritisak i opterećenje. Želim maksimalan pristup i na treningu i na utakmici i to je ono što očekujem, a kada se to ispuni, nemam problem da preuzmem odgovornost", zaključio je Miloš Milojević.

image
VV inauguration
banner