Sport

Zvezda dovela "gospodara veznog reda" - srpski Novozelanđanin stiže bez obeštećenja

Marko Stamenić je reprezentativac Novog Zelanda, a od leta će nositi dres beogradskih crveno-belih
Zvezda dovela "gospodara veznog reda" - srpski Novozelanđanin stiže bez obeštećenjaGetty © Michael Regan / Staff

Crvena zvezda je možda kiksnula u Superligi proteklog vikenda na početku drugog dela sezone, ali šampion Srbije već misli na narednu sezonu.

Nakon Pitera Olanjinke, crveno-beli su doveli još jednog igrača za sezonu 2023/24, pošto je reprezentativac Novog Zelanda Marko Stamenić potpisao ugovor koji će stupiti na snagu 1. jula.

Radi se o igraču srpskog porekla, centralnom vezisti, koji trenutno nosi dres Kopenhagena. Njemu ugovor sa danskim velikanom ističe na kraju sezone, a nakon toga postaće igrač Zvezde.

Stamenić ima 20 godina, rođen je na Novom Zelandu i 11 puta je nosio dres tamošnje reprezentacije. Sa Zvezdom je potpisao četvorogodišnji ugovor, do leta 2027. godine.

"Veoma smo zadovoljni dolaskom Marka Stamenića. Doveli smo mladog igrača sa srpskim pasošem koji će naredne sezone biti bonus, a opet iza sebe ima ogromno iskustvo igranja Lige šampiona. Reč je o velikom potencijalu i fudbaleru koji se najbolje snalazi u veznom redu, a s obzirom na njegove kvalitete, nema sumnje da će se brzo uklopiti u stil igre Crvene zvezde. Izabrao je Crvenu zvezdu kao sledeću destinaciju u karijeri, a dolazi iz jednog izuzetno stabilnog kluba, što nas čini izuzetno ponosnima. Verujem da je pred Stamenićem blistava budućnost, kao i da smo njegovim dovođenjem napravili odličan posao", rekao je sportski direktor Mitar Mrkela.

Crveno-beli su Stamenića predstavili kao "gospodara veznog reda", a kako već poseduje srpski pasoš, neće se računati kao stranac u domaćoj Superligi.

image