Sport

Odbojkaši i odbojkašice Srbije saznali rivale u Ligi nacija: Od Japana do Brazila

Srpske selekcije će nastupiti na po tri turnira Lige nacija ove godine
Odbojkaši i odbojkašice Srbije saznali rivale u Ligi nacija: Od Japana do Brazila© V.M./ATAImages

Odbojkaške reprezentacije Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji saznali su gde će i protiv koga igrati u novoj sezoni Lige nacija.

Muška reprezentacija Srbije u petom izdanju Lige nacija igraće na turnirima u Nagoji, Roterdamu i Anahajmu, saopštila je Svetska odbojkaška federacija (FIVB).

Srbija će u Nagoji igrati protiv Slovenije, Kine, Japana i Poljske, u Roterdamu protiv SAD, Nemačke, Italije i Holandije, a u Anahajmu protiv Argentine, Kube, Francuske i Bugarske.

Grupna faza Lige nacija odigraće se od 6. juna do 9. jula, a finalni turnir, sa osam reprezentacija, na programu je od 19. do 23. jula u poljskom Gdanjsku.

Poznate su i nove informacije o ženskoj selekciji. Svetske šampionke će igrati na turnirima u Antaliji, Braziliji i Suvonu. Srbija će u Antaliji igrati protiv SAD, Turske, Poljske i Kanade.

Rivali u Braziliji biće Japan, Brazil, Tajland i Hrvatska, a mogući protivnici u Suvonu su Koreja, Nemačka, Bugarska, Dominikanska Republika i Kina. Odbojkašice će takmičenje po grupama odigrati od 30. maja do 2. jula, a završni turnir sa osam najboljih selekcija na programu je od 12. do 16. jula u Arlingtonu (Teksas, SAD).

image
VV inauguration
banner