Sport

Srbija odlikovala Sinišu Mihajlovića - njegov sin preuzeo Orden Karađorđeve zvezde

Slavni fudbaler posthumno je odlikovan na Dan državnosti Republike Srbije
Srbija odlikovala Sinišu Mihajlovića - njegov sin preuzeo Orden Karađorđeve zvezde© RTS/screenshot

Legendarni Siniša Mihajlović preminuo je pre dva meseca nakon dugogodišnje bolesti, a Srbija je odlučila da se na Dan državnosti oduži proslavljenom fudbaleru.

Mihajlović je posthumno odlikovan Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena za sve što je učinio tokom života, igračke i trenerske karijere, tokom odlikovanja u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu u Beogradu.

Ovaj orden je ime Siniše Mihajlovića preuzeo njegov sin Dušan. Zbog naročitih zasluga za Republiku Srbiju i njene građane i postignute rezulate u oblasti sporta, čuveni Miha je posthumno dobio prestižan orden.

Uručenje ordena obeležio je kratak snimak o Mihajlović, a potom i gromoglasan aplauz koji je u sali trajao nekoliko desetina sekundi. Prethodno je Mihajloviću posthumno dodeljen i Orden Republike Srpske na ogrlici, koji je bio uručen njegovoj majci.

Tokom karijere u tadašnjoj Jugoslaviji, Mihajlović je sa Vojvodinom i Crvenom zvezdom bio državni šampion, a sa beogradskim velikanom i prvak Evrope 1991. godine. Preminuo je 16. decembra nakon duge i teške borbe sa leukemijom.

image