Sport

Siti doživeo šok u Notingemu, Čelsi nastavlja da se bruka, Fulam slavio bez Mitrovića

Subotnje popodne u engleskoj Premijer ligi nije donelo pregršt golova, ali je zato uzbuđenja bilo na pretek
Siti doživeo šok u Notingemu, Čelsi nastavlja da se bruka, Fulam slavio bez MitrovićaGetty © Michael Regan / Staff

Velike promene u Premijer ligi u 24. kolu Premijer lige. Arsenal je u prvom meču dana do 93. minuta bio na pragu remija protiv Aston Vile, ali su uspeli da slave i pobegnu Mančester sitiju na vrhu tabele.

A onda samo nekoliko sati kasnije, potpuno obrnuta situacija - "građani" Pepa Gvardiole su tokom dobrog dela meča protiv Notingem Foresta imali prednost, da bi na kraju oni bili ti koji su kiksnuli - 1:1!

Mančester siti je negativno iznenadio svoje navijače samo nekoliko dana nakon velike pobede protiv Arsenala, pa sada imaju dva boda manje od lidera šampionata uz jednu utakmicu više od "tobdžija".

Siti je poveo u 41. minutu gostovanja na "Siti graundu" preko Bernarda Silve, ali je Kris Vud šokirao goste u 84. minutu postigavši gol koji će Arsenalu i te kako značiti u borbi za titulu.

Za to vreme, Čelsi je zabeležio još jedan poraz, ovog puta od najslabijeg tima lige, Sautemptona. "Sveci" su slavili 1:0 nasred "Stamford bridža" golom Džejmsa Vord Prausa iz slobodnog udarca u nadoknadi prvog poluvremena. Tako je Čelsi ostao na samo osam pobeda u ovoj sezoni iz čak 23 utakmice.

Fulam je bez povređenog Aleksandra Mitrovića savladao Brajton na teškom gostovanju - 1:0. Jedini strelac bio je Manor Solomon u 88. minutu. Saša Lukić je ceo meč presedeo na klupi, a Fulam je ovom pobedom stigao do čak šestog mesta na tabeli, koje vodi u Ligu Evrope naredne sezone.

Istim rezultatom, Everton je savladao Lids, a jedini strelac je bio Šejmus Kolman, dok je i Bornmut do trijumfa došao rezultatom 1:0, i to na gostovanju Vulverhemptonu. Strelac je bio Markus Tavernije. Brentford i Kristal Palas su remizirali 1:1. Jedini preostali meč u subotu igra se od 18.30 između Njukasla i Liverpula.

Standings provided by Sofascore

image
VV inauguration
banner