Sport

Inzagi i Konseisao složni: Težak meč, rezultat je realan

Trener fudbalera Intera Simone Inzagi izjavio je da je zadovoljan pobedom protiv Porta u prvom meču osmine finala Lige šampiona
Inzagi i Konseisao složni: Težak meč, rezultat je realan© Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Inter je na svom terenu slavio sa 1:0, a klub iz Milana je do pobede stigao golom Romelua Lukakua u 86. minutu.

"Igrali smo protiv ekipe, koja je fizički jako moćna. Možemo da žalimo što neke šanse iz prvog poluvremena nismo bolje završili. Hteli smo da budemo bolji, ali s obzirom na okolnosti, bila je ovo dobra utakmica", rekao je Inzagi.

"Nije bilo lako, ali morali smo da postignemo gol u prvom poluvremenu. Lukaku i Marselo Brozović su ušli s klupe, a promenu je doneo i Robin Gosens. Oni su dali svoj doprinos, svi će da dobiju šansu."

Porto je meč završio sa igračem manje, pošto je glavni sudija Srđan Jovanović pokazao Otaviju drugi žuti karton u 78. minutu.

"Rezultat je realan. Poslednjih deset minuta je bilo teško. Otavio je dobio crveni. Karton je bio opravdan, ali je bilo i fudbalera Intera, koji su morali da dobiju kartone. Uveren sam da je Lautaro Martinez trebalo da dobije žuti karton kada je faulirao Pepea, a onda bi propustio revanš. Neću da kažem da li je sudija pogrešio ili ne, to sami prosudite", naveoje trener Porta Seržo Konseisao.

Revanš meč biće odigran 14. marta u Portu.

"Trebalo je u drugom poluvremenu da budemo agresivniji, jeftino smo gubili lopte u opasnim zonama, a onda je došao i taj crveni karton. Pripremali smo se za to, ali u ključnim trenucima nismo bili na nivou", zaključio je Konseisao.

image