Sport

Posle Samardžića, Srbija krenula i po zvezdu Liverpula!

Kao eksplozija je u petak uveče odjeknula vest da je Lazar Samardžić izabrao da nastupa za "orlove", a u fudbalsku Srbiju mogla bi da stigne nova "bomba"
Posle Samardžića, Srbija krenula i po zvezdu Liverpula!Getty © Michael Regan

Samardžić, vezista Udinezea rođen 2002. godine, prošao je sve mlade kategorije reprezentacije Nemačke, jesenas je takođe igrao za svoju rodnu zemlju, ali će ipak poneti dres "A" reprezentacije Srbije.

To je potvrdio Fudbalski savez Srbije (FSS) koji je, ako je verovati španskoj "Marki" odmah krenuo u novu misiju.

Čelnici saveza žele da privole mladu zvezdu Liverpula Stefana Bajčetića da odustane od želje da igra za Španiju i postane deo "orlova".

Sin Srđana Bajčetića, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, od početka sezone je standardan u ekipi Jirgena Klopa.

Dokazao se u Premijer ligi, potom je bio jedan od boljih pojedinaca u debaklu od Real Madrida u Ligi šampiona (5:2), ali se očekuje da igra za "crvenu furiju".

Majka mu je Špankinja i već je nosio dres kadetske i omladinske reprezentacije.

"Čelnici i treneri u Fudbalskom savezu Španije preduzimaju sve neophodne korake kako bi se Bajčetić, vezista Liverpula, definitivno odlučio za reprezentaciju Španije", piše "Marka".

Španci su intenzivirali pregovore sa 18-godišnjim momkom jer je FSS krenuo u ofanzivu i želi da ga, preko oca Srđana, ubedi da promeni mišljenje.

"Fudbalski savez Srbije vrši maksimalan pritisak kako na oca, bivšeg fudbalera Selte, tako i na samog fudbalera, da se već u martu odazove u seniorski tim."

"Ali čini se da je Bajčetić odlučio da igra za Španiju. Uostalom, prošlog avgusta je debitovao za U19 tim Španije."

Španci pišu da odluka nije konačna, ali da je bliže zemlji u kojoj je rođen.

"Ovo nije konačno, iako je igrač dao reč Španiji. Mora se imati na umu da fudbaler ima dvojno državljanstvo. Rođen je u Vigu, izgleda da mu je jasno da njegova budućnost leži u španskom timu", zaključuje "Marka".

Bajčetić je ove sezone upisao 22 nastupa za "crvene" u svim takmičenjima i postigao jedan gol.

image