Sport

Bajčetić odbija Srbiju - igraće za Španiju: "Ova odluka nije iz interesa"

Otac fudbalera Liverpula i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde istakao je zbog čega će njegov sin nastupati za reprezentacije Španije
Bajčetić odbija Srbiju - igraće za Španiju: "Ova odluka nije iz interesa"Getty © Nathan Stirk / Stringer

Talentovani fudbaler Liverpula Stefan Bajčetić postigao je prvi gol u Premijer ligi i tako sa tek napunjenih 18 godina pokazao da ima potencijal za veliku karijeru.

Momak koji je rođen u Španiji, a preko oca Srđana Bajčetića poseduje srpske korene imaće u budućnosti priliku da donese odluku koju od te dve zemlje će želeti da predstavlja. I reklo bi se da nisu dobre vesti za "orlove".

Kako je Srđan Bajčetić potvrdio, sin nekadašnjeg igrača Selte iz Viga blizu je da izabere Španiju.

"Stefan je u Španiji rođen i odgojen. Ima čvršće veze sa Španijom nego sa Srbijom. Nikad se ne zna šta može da se desi u budućnosti, ali ta odluka nije doneta iz interesa“, izjavio je Srđan Bajčetić za špansku "Marku".

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde kaže da je veoma ponosan na napredak svog sina, koji nastupa i za omladinsku reprezentaciju Španije.

"Niko nije očekivao da ovako brzo napreduje. Svi smo se iznenadili kad je letos otišao na pripreme prvog tima i da je po povratku u bazu nastavio da trenira sa seniorima. Debi za Liverpul predstavljao je veliki iskorak. Ipak Liverpul ima nebrojeno dečaka poniklih u klubu, mnogi od njih debituju za prvi tim, a posle toga ne uspeju da se zadrže“, dodaje stariji Bajčetić.

"Izuzetno sam ponosan. Više od debija i rekorda (najmlađi fudbaler kluba koji je debitovao u Ligi šampiona, u septembru protiv Ajaksa, prim. aut.) raduje me kako se Stefan formirao za ove dve godine. Ne samo u fudbalskom smislu. Odlazak u Liverpul značio je i da će se razviti kao osoba, postati nezavisan, naučiti još jedan jezik. Dobro je za Stefana da se suoči i sa drugačijiom stilom fudbala, s obzirom da se na Ostrvu igra dinamičnije."

Bajčetić je počeo karijeru kao štoper, ali Jirgen Klop je odlučio da ga prebaci u vezni red.

"On je štoper, koji odlično 'čisti' lopte. Dobro čita igru u defanzivnom smislu, preseca pasove rivala, izlazi u presing špicevima, filtrira pasove... U Selti je igrao u centralnom delu odbrane, a u Engleskoj igra kao vezista. U Liverpulu je pozicija zadnjeg veznog specifična, Fabinjo praktično igra štopera u veznom redu."

Očekivano, Srđan je dobio i pitanje o poređenju sa Stefanom.

"Ličimo samo fizički. Fudbalski, Stefan je agresivniji od mene, ali obojicu nas krasi dobar kontakt s loptom i vizija igre“, podvukao je Srđan Bajčetić.

image