Sport

Srbin očarao Klopa: Bajčetić je pakleno bezobrazan i nije ga briga ni za šta

Sve je više indicija da će ubuduće biti mnogo priča oko toga da li će Stefan Bajčetić izabrati da predstavlja reprezentaciju Srbije ili Španije, naročito posle njegovog prvenca u Premijer ligi
Srbin očarao Klopa: Bajčetić je pakleno bezobrazan i nije ga briga ni za štaGetty © Mark Thompson / Staff

Fudbaleri Liverpula ostvarili su pobedu u prvom meču u Premijer ligi nakon Svetskog prvenstva, pošto su u ponedeljak savladali Aston Vilu 3:1. Jedan od bitnijih igrača u trijumfu "redsa" bio je i "naše gore list".

U trenucima kada je Liverpul jedva uspevao da održi prednost od 2:1, Stefan Bajčetić je postigao svoj prvi gol u Premijer ligi i potvrdio pobedu svog tima. Ali ko je momak koji nastupa za mlađe selekcije Španije?

Stefan Bajčetić je sin Srđana Bajčetića, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde. Bajčetić stariji je nastupao u Španiji kada se njegov naslednik rodio, a u toj zemlji je i odrastao.

Njegova partija i sjajan pogodak oduševili su i menadžera Jirgena Klopa. Bajčetić je prvo majstorskim prijemom lopte uspeo da se reši čuvara, a onda i da zatrese mrežu. Klop je imao šta da kaže o njemu nakon meča.

"On je pakleno bezobrazan i nije ga briga ni za šta. On samo igra fudbal i to radi izuzetno dobro. Imao je oca fudbalera, tako da su geni tu, ali i stav je tu, svest i inteligencija, fudbalska inteligencija. Veliko je zadovoljstvo raditi sa ovim momcima", rekao je nemački stručnjak o Bajčetiću.

Bajčetić je sa 18 godina i 65 dana postigao gol i postao drugi najmlađi španski strelac u istoriji Premijer lige, pošto je samo legendarni Sesk Fabregas bio mlađi od njega kada je zatresao mrežu 2004. godine.

Inače, Bajčetić trenutno nastupa za reprezentaciju Španije za igrače do 18 godina. Njegov otac Srđan je svojevremeno izjavio da bi voleo da njegov sin jednog dana ipak izabere Srbiju. Ali i to je veliko pitanje - ako Bajčetić ovako nastavi, Španija će učiniti sve da ipak predstavlja tu zemlju.

image