Sport

Legenda hvali čudo iz Argentine: On je kompletniji od Mbapea i Holanda

Hulijan Alvarez je oduševio slavnog Ivana Zamorana svojim nastupima na Svetskom prvenstvu
Legenda hvali čudo iz Argentine: On je kompletniji od Mbapea i HolandaGetty © Lars Baron / Staff

Prošlo je osam dana otkako je Argentina osvojila titulu prvaka sveta u Kataru, savladavši Francusku u finalu. Lionel Mesi je predvodio tu selekciju do najvećeg uspeha posle 36 godina, ali nije jedini igrač kojim su u Južnoj Americi oduševljeni.

Tako legendarni Ivan Zamorano, slavni čileanski golgeter, u prvi plan stavlja i napadača Mančester sitija Hulijana Alvareza (22), za koga smatra da je najkompletniji igrač na toj poziciji.

Zamorano je govoreći za "Ole" komentarisao nedavno završeni Mundijal, istakavši Alvareza kao kompletnijeg napadača i od Erlinga Holanda i Kilijana Mbapea.

"Ja sam bio klasičan centarfor kakvih danas više nema. Danas, u ovom modernom fudbalu, čini mi se da je Hulijan najkompletniji napadač na svetu", počeo je slavni Čileanac.

"On je momak koji sve radi dobro. On dobro igra na krilima, dobro ulazi u sredinu sa bokova, on je prvi čovek odbrane, igra dobro glavom, šutira i levom i desnom nogom. Fizički je snažan, tako da ako gledate igrače širom napadačke linije, on je najkompletniji. Holand ne igra dobro po bokovima, a za Mbapea smo već videli da ne učestvuje dovoljno u igri ako ne igra na mestu 'devetke'. A Hulijan sve to radi", rekao je Zamorano.

Alvarez je na Mundijalu u Kataru na sedam utakmica postigao četiri gola i zabeležio jednu asistenciju.

image