Sport

Dončić ubacio 42 poena, ali uzalud - Dalas ostaje bez doigravanja?

Majami je slavio u okršaju sa timom iz Teksasa i tako ostao u borbi za šesto mesto u Istočnoj konferenciji
Dončić ubacio 42 poena, ali uzalud - Dalas ostaje bez doigravanja?Getty © Megan Briggs / Stringer

U NBA ligi su u noći između subote i nedelje odigrane samo dve utakmice, a ona zanimljivija viđena je u Majamiju. Tamo je domaća ekipa savladala Dalas 129:122.

Gostima iz Teksasa nije pomogla ni surova partija Luke Dončića, koji ni spektakularnim učinkom od 42 poena nije uspeo da spreči poraz Maveriksa.

Sa izuzetkom kratkog perioda u prvoj četvrtini, Majami je sve vreme imao prednost, koju su na kraju uspeli i da sačuvaju. U Dalasu je Dončić skoro sve vreme bio na parketu, odigravši 45 od 48 mogućih minuta.

Uz 42 poena je zabeležio i 10 skokova i osam asistencija, ali i Hit je imao svoje adute. Džimi Batler je bio sjajan sa 35 poena i 12 asistencija, Kodi Zeler je ubacio 20, a Kevin Lav i Maks Strus 18 poena.

U timu Dalasa su samo još Tim Hardavej junior sa 31 i Kajri Irving sa 23 poena bili raspoloženi, ali tri igrača nisu bila dovoljna Mavsima da se vrate na mesto koje vodi u plej-in. Sada su 11. u Zapadnoj konferenciji i lako bi mogli da propuste doigravanje.

Sa druge strane, Majami se učvrstio na sedmoj poziciji na Istoku i čak još uvek imaju nade da se bore za direktan plasman u plej-of, pošto je tik ispred njih ekipa Bruklina.

U drugom meču večeri, Nju Orleans je bio bolji od Los Anđeles Klipersa 122:114.

image