Sport

Šok u Bajernu - Tuhel ostao bez trofeja, Bavarci ispali iz Kupa u 95. minutu

Frajburg je priredio veliko iznenađenje na "Alijanc areni"
Šok u Bajernu - Tuhel ostao bez trofeja, Bavarci ispali iz Kupa u 95. minutuGetty © Alexander Hassenstein / Staff

Veliki šok u Kupu Nemačke. Fudbaleri Bajerna eliminisani su u četvrtfinalu tog takmičenja pošto su kod kuće poraženi 1:2 od Frajburga, prošlogodišnjeg finaliste.

Tomas Tuhel je u subotu debitovao na klupi Bajerna pobedom nad direktnim rivalom u trci za titulu Borusijom iz Dortmunda (4:2), ali je samo četiri dana kasnije doživeo "hladan tuš".

Njegova ekipa je odlično otvorila meč protiv Frajburga, povela je golom defanzivca Upamekana u 19. minutu, i ništa tad nije nagoveštavalo da će Bavarci okončati ućešće u najmasovnijem takmičenju. Ipak, gosti iz Frajburga se nisu uplašili giganta iz Minhena i uspeli su da izjednače već u 27. minutu preko Hoflera.

Napadao je Bajern do kraja meča svim silama, ali nije našao put do gola i pobede. Kazna za promašaje stigla je domaće u petom minutu nadoknade, kad je Musijala skrivio penal nesmotrenim igranjem rukom, a siguran je sa bele tačke bio Holer.

Frajburg je tako drugi polufinalista Kupa Nemačke, pre njega se među četiri najbolje ekipe plasirao Ajntraht koji je kod kuće golovima Kolo Muanija u prvom poluvremenu rutinski pobedio Union Berlin 2:0. U sredu se igraju preostala dva četvrtfinalna meča, Nirnberg - Štutgart i Lajpcig - Borusija Dortmund. Branilac trofeja je ekipa Lajpciga.

image