Sport

"Ponosni Srbine, hoćeš da plače tvoja majka?" Bekerove reči Đokoviću koje su promenile istoriju

U dokumentarcu o životu Borisa Bekera, posebno mesto dobila je i njegova saradnja sa Novakom Đokovićem, tokom koje je srpski teniser osvojio četiri grend slema u nizu, što nikom nije pošlo za rukom otkako se ti turniri igraju na tri različite podloge
"Ponosni Srbine, hoćeš da plače tvoja majka?" Bekerove reči Đokoviću koje su promenile istorijuGetty © Clive Brunskill / Staff

Da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena, sve je više onih koji to smatraju. I brojke sve više pokazaju da je Srbin najveći igrač u istoriji ovog sporta, a doprinos u njegovim uspesima imao je Boris Beker.

Legendarni Nemac i bivši najbolji teniser sveta otkrio je u dokumentarcu "Bum bum: Svet protiv Borisa Bekera" detalje saradnje sa Đokovićem koji do sada nisu bili poznati.

Beker, koji je protekle godine proveo osam meseci u zatvoru zbog prikrivanja novca prilikom svog bankrota, otkrio je brojne detalje iz svog burnog života. A posebno su zanimljivi delovi koji se tiču Đokovića.

Trostruki osvajač Vimbldona je otkrio kako su tekli razgovori sa Đokovićem kojim mu je pomogao da dostigne neslućene visine i godinama bude vladar svetskog tenisa ispred Rodžera Federera i Rafeala Nadala.

"Razgovarali smo. Rekao sam mu da sam previše star da bih te zafrkavao. Postaje lično. Pitam se da li želiš da tvoja majka plače ili njihova? Ti si ponosan Srbin. Ti si ponosan porodičan čovek. Učinio bi sve da zaštitiš svoju porodicu. Takav moraš da budeš. To je tvoj stav. Zato što Rafa želi da uradi isto. Zato što Rodžer i Endi žele da urade isto. Žele da zaštite svoje porodice. Dakle, sada izađi i uradi to", ispričao je Beker i dodao: "Morali smo da savladamo nekoliko unutrašnjih demona o kojima ne mogu da pričam."

Slično viđenje situacije ima i Novak Đoković koji je Bekerove savete iskoristio na najbolji mogući način.

"Razgovarali smo o svim aktivnostima van terena koje bi mogle da budu povoljne, kao i o drugim koje zapravo odvraćaju pažnju. Pitao me je šta hoću od tenisa i da li sam razjasnio svoje ciljeve, a ja sam rekao da želim da ispišem istoriju i da želim to da uradim s njim. Tako da smo odmah kliknuli", otkrio je Novak Đoković u pomenutom dokumentarcu.

image