Sport

Jokić novim tripl-dablom odveo Denver u polufinale Zapada

Najbolji košarkaš sveta drugi put uzastopno bio dvocifren u tri statističke kategorije i odveo svoj tim u narednu fazu takmičenja
Jokić novim tripl-dablom odveo Denver u polufinale Zapada© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denvera plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su eliminisali Minesotu rezultatom 4-1 u pobedama.

Nagetsi su u petoj utakmici savladali Timbervulvse 112:109 uz još jednu maestralnu partiju dvostrukog uzastopnog MVP-ja.

Jokić je na parketu proveo skoro 42 minuta i za to vreme postigao 28 poena (8/29 iz igre, 3/8 trojke, 9/10 penali), imao 17 skokova i 12 asistencija.

To mu je bio osmi tripl-dabl u karijeri kada su plej-of utakmice u pitanju, drugi uzastopni posle istog učinka u četvrtoj partiji.

Momak iz Sombora jeste šutirao nekarakteristično loše, ali je to nadomestio pre svega skokovima i uspešnim dodavanjima. Imao je i po dve ukradene lopte i blokade, uz samo dve izgubljene.

Iako je upisao 21 promašaj, što mu se retko kada desilo u karijeri, pogodio je u finišu neke važne šuteve koji su pomogli "grumenju" da odbiju nalet rivala i zatvore seriju.

"Promašivao sam celo veče, ali saigrači veruju u mene i ja verujem sebe", rekao je Jokić posle utakmice.

Efikasniji od njega bio je jedino Džamal Marej, koji je duel završio sa 35 poena (12/23 iz igre, 5/9 trojke), četiri skoka i pet asistencija.

"Džamal je naš najbolji igrač u ovoj seriji", dodao je Nikola.

Eron Gordon pobedi je doprineo sa 14 poena isto koliko je imao i Brus Braun.

U ekipi Minesote najefikasniji su bili Entoni Edvards sa 29 poena uz osam skokova i sedam asistencija i Karl-Entoni Tauns, koji je zabeležio dabl-dabl (26 poena i 11 skokova).

I Rudi Gober je imao dvocifren učinak u dve statističke kategorije – 16 poena i 15 uhvaćenih lopti.

Denver će u polufinalu Zapada igrati protiv Finiks sansa koji su sa 4-1 izbacili Los Anđeles kliperse.

image