Sport

Đokovićeva PTPA reagovala zbog Halep - ona želi suđenje zbog dopinga

Rumunka je i dalje suspendovana, a nikako da njen proces dobije konačan epilog
Đokovićeva PTPA reagovala zbog Halep - ona želi suđenje zbog dopingaGetty © Alexander Scheuber / Stringer

Sindikat tenisera PTPA, koji su osnovali Novak Đoković i Vasek Pospišil, oglasio se saopštenjem povodom spornog slučaja Simone Halep, nekada najbolje teniserke sveta.

Rumunka je još u decembru prošle godine bila suspendovana nakon što je bila pozitivna na doping testu, ali je morala da se oglasi kako se sa njenim procesom previše odugovlači.

Halep se žalila kako Svetska teniska federacija (ITF) još uvek nije ništa učinila da njeno suđenje što pre dođe na dnevni red.

"Privremeno sam suspendovana na osam meseci, iako sam ITF-u prošlog decembra poslala sve dokaze o svojoj kontaminaciji. Ne tražim nikakav poseban tretman, već da budem u mogućnosti da mi tribunal sudi. Mislim da ovo nije fer. Koliko će sve ovo trajati?", pitala se Halepova u video poruci koju je objavila na svom Tviter nalogu.

Zbog toga se u petak oglasila i PTPA, sindikat tenisera koji je ko-osnovao Novak Đoković.

"Jedan od principa PTPA je da teniseri moraju da imaju poštena pravila i propise protiv dopinga, uz puna prava na proces. To uključuje i blagovremeni pregled. U potpunosti podržavamo igrače dok ostvaruju svoja prava na žalbu i upravna tela moraju da se kreću većom brzinom da bi rešila slučajeve. Sportisti ne dobijaju vreme nazad čak ni u uspešnoj žalbi", navodi se u saopštenju PTPA.

image