Sport

Odbojkašici iz Poljske otrovali članove porodice jer je igrala u Rusiji!

Jeziv tretman kojoj je podvrgnuta jedna sportistkinja samo zbog činjenice da je igrala u jednom ruskom klubu potvrđuju represiju koju trpe svi koji imaju bilo kakve veze sa ruskim sportom
Odbojkašici iz Poljske otrovali članove porodice jer je igrala u Rusiji!Getty © Dean Mouhtaropoulos

Poljakinja Malvina Smaržek nije želela da napusti Lokomotivu iz Kalinjingrada prošle godine, ali je na kraju bila primorana.

Smaržekova, koja je za Lokomotivu igrala u sezoni 2021/2022, bila je srećna i zadovoljna u klubu, toliko da je izjavila da ne želi da ga napušta jer se ne oseća ugroženo.

Te reči zasmetale su navijačima u Poljskoj koji su počeli da joj prete, ali i da idu mnogo dalje od pretnji.

Aleksander Kosirkov, generalni direktor kluba, u izjavi za "RIA Novosti" otkrio je da su napadači otrovali su i nju i članove njene porodice!

"Istina, bila je takva situacija. Činjenica je da je Malvina napustila klub sa suzama u očima", počeo je Kosirkov.

"Koliko ja znam, ne samo da su otrovali nju, nego i njene roditelje i bliske prijatelje. Zbog toga je morala da napusti Rusiju. Smatrala je Lokomotivu iz Kalinjingrada jednim od najboljih klubova u kojima je igrala tokom karijere. Nije želela da ide, plakala je, ali kada su i njeni rođaci postali ugroženi, odlučila je da napusti zemlju."

Vratila se u rodnu zemlju i potpisala za ekipu Developresa iz Žešuva, ali ni tu nije dobro prošla.

Na utakmici protiv LKS Lođa u polufinalnoj seriji Tauron lige prošlog aprila, navijači su istakli transparent protiv nje, vređali je i nazivali "ruskom ku***m".

Kosirkov je dodao da zbog čitave situacije Malvina nije mogla da živi u Poljskoj dugo vremena, pa je potpisala za brazilski klub Osasko.

"Razgovarali smo dok je još bila u Rusiji, razmatrali situaciju, ali, nažalost, bila je veoma uplašena. Koliko sam razumeo, nije pozivana ni u reprezentaciju jer je igrala u Rusiji i ostala mesec dana pošto je situacija počela", dodao je čovek i koji je predsednik Odbojkaške federacije Kalinjingradske oblasti.

Istina, 26-godišnjakinja iz Laska je isključena iz nacionalnog tima, uprkos činjenici da je bila jedna od najboljih igračica.

image