Sport

Brejk "Hita" na startu finala plej-ofa Istoka: Majami u gostima pobedio Boston

Košarkaši Majamija pobedili su u gostima ekipu Bostona rezultatom 123:116 u prvom meču finala plej-ofa Istočne konferencije NBA lige
Brejk "Hita" na startu finala plej-ofa Istoka: Majami u gostima pobedio BostonGetty © Adam Glanzman / Stringer

Košarkaši Majamija poveli su 1:0 u seriji, koja se igra na četiri pobede. Majami je treću seriju zaredom otvorio pobedom u gostima i na taj način postao peti tim u istoriji NBA lige koji je to postigao.

Domaći košarkaši su bili bolji rival u prvom poluvremenu, koje su rešili u svoju korist rezultatom 66:57.

Ekipa "Hita" je u 28. minutu izjednačila na 72:72, a gosti su u poslednju četvrtinu ušli sa vođstvom od 103:91. Ekipa sa Floride je ubacila 46 poena u trećoj četvrtini, što je rekord franšize u plej-ofu. Košarkaši Majamija su potom održavali prednost i zasluženo su stigli do brejka u Bostonu.

Najefikasniji u ekipi Majamija bio je Džimi Batler sa 35 poena, sedam asistencija, šest ukradenih lopti i pet skokova. Bem Adebajo je postigao 20 poena, uz osam skokova. Za ekipu iz Majamija nije igrao srpski košarkaš Nikola Jović.

Kod domaćih, najbolji je bio Džejson Tejtum sa 30 poena i sedam skokova. Džejlin Braun je postigao 22 poena i imao je devet skokova, dok je Malkolm Brogdon ubacio 19 poena.

Naredni meč biće odigran za dva dana u Bostonu.

image