Sport

Jasikevičijus: Trener u ovakvoj situaciji mora da preuzme krivicu

Trener Barselone Šarunas Jasikevičijus, nakon eliminacije u polufinalu fajnal-fora Evrolige od Real Madrida, izjavio je da preuzima odgovornost za loše izdanje njegove ekipe
Jasikevičijus: Trener u ovakvoj situaciji mora da preuzme krivicu© Euroleague

Litvanski stručnjak nije uspeo da se plasira u finale Evrolige treću sezonu zaredom.

Još jednom je nepremostiva prepreka za "Blaugranu" bio Real Madrid.

Nakon meča, trener Jasikevičijus izjavio je da preuzima krivicu za poraz.

"U ovakvim situacijama, odgovornost je na treneru i ja preuzimam krivicu", izjavio je Šaras nakon meča.

"Nismo našli način da igramo timskiju košarku, da lopta putuje, već smo tražili individualna rešenja. Došli smo na turnir kao ekipa koja je igrala odličnu timsku košarku. Ipak, ovo je odlika fajnal-fora, jedan loš meč i nemate priliku da igrate za trofej", dodao je Jasikevičijus na konferenciji za medije.

Trener Barselone prokomentarisao je lošu partiju Nikole Mirotića, koji je uprkos tome što je jedan od najboljih i najiskusnijih košarkaša, prve pogotke postigao u samom finišu, a meč završio sa tri poena.

"Igrači su ljudi i oni mogu imaju loš dan. Ne dotiče me to toliko, uspeli smo da priđemo i smanjimo razliku uprkos tome, ali nisam našao način da moja ekipa igra kao tim. Individalno se svašta može desiti, ali mora se igrati timski. Ne volim to što smo napustili naše ideje, platili smo skupu cenu za to", zaključio je Litvanac.

Barselona će u nedelju igrati u meču za treće mesto, kada će se sastati sa ekipom Monaka.

Monako je u prvom polufinalnom meču na fajnal-foru, poražen od Olimpijakosa.

image