Sport

Rolan Garos je tek počeo, a Rus je već postao heroj – veliki preokret Hačanova!

Meč je trajao više od tri i po sata, a jedan od najboljih ruskih tenisera bio je na ivici ambisa već u prvom kolu
Rolan Garos je tek počeo, a Rus je već postao heroj – veliki preokret Hačanova!Getty © Clive Mason

Ruski teniser Karen Hačanov plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa posle velikog preokreta u meču sa domaćim predstavnikom Ugom Lestjenom.

Hačanov je gubio 0-2 u setovima i bio na pragu eliminacije, ali je uspeo da se vrati i trijumfuje rezultatom 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:3.

Momak iz Moskve se treći put u karijeri vratio iz minusa od dva seta na grend slemovima, prethodno je to činio protiv Janika Sinera na Ju-Es openu 2020. godine, odnosno protiv Frensisa Tijafoa na Vimbldonu dve godine kasnije.

Činilo se da nas u Parizu čeka veliko iznenađenje već prvog dana, kada je Lestjen, trenutno 69. igrač sveta, uvodna dva seta za manje od sat i po vremena.

Međutim, Karen je polako počeo da diže nivo igre, dobio je jedan set, a onda je iskoristio i činjenicu da je protivnik imao fizičkih problema.

Hačanov je počeo bolje da igra najvažnije poene i, na kraju, došao do velikog preokreta posle više od tri i po sata igre.

Jedanaesti teniser na ATP rang-listi će u sledećoj rundi igrati protiv Radua Albota, koji je u četiri seta eliminisao Amerikanca Patrika Kipsona.

Rolan Garos počeo je u nedelju, traje do 11. juna i igra se za nagradni fond od 49.600.000 evra.

image