Sport

Barseloni otkucava sat, sagu oko Mirotića mora da reši do 1. jula

Košarkaški klub Barselona ima rok do 1. jula da reši status i sporaum oko ugovora Nikole Mirotića, prenose brojni košarkaški portali. Opcije su smanjenje plate, raskid saradnje ili ostanak po aktuelnim uslovima, koji osim košarkaškog, ne odgovara ni fudbalskom klubu Barselona
Barseloni otkucava sat, sagu oko Mirotića mora da reši do 1. jula© ATA Images

Ne smiruje se situacija u košarkaškom klubu Barselona.

"Blaugrana" je nedavno izvršila smenu na trenerskoj poziciji, pa je tako Šarunas Jasikevičijus bivši, a Rožer Grimau novi trener.

Katalonski klub zbog smanjenja budžeta, pretrpeće i brojne kadrovske promene.

Pod velikim pritiskom Barsa se nalazi u slučaju Nikole Mirotića.

Kako prenose brojni košarkaški portali, među kojima i Basketnjuz, Barselona do 1. jula mora da pronađe sporazum sa Nikolom Mirotićem.

Ukoliko se dve strane ne dogovore za 72 sata, ugovor Nikole Mirotića ulazi u budžet za narednu sezonu.

To bi pored planova košarkaškog, u velikoj meri uticalo i na finansije fudbalskog kluba Barselone (nosilac sportskog društva Barselone).

Košarkašu koji je rođen u Podgorici, a koji poseduje i špansko državljanstvo, preostalo je još dve odine u aktuelnom ugovoru, a prema pisanju evropskih medija, vrednost ugovora je 11 miliona po sezoni.

Kako se nalazi u finansijskoj krizi, Barselona će pokušati da se sporazumno dogovori sa Mirotićem oko smanjenja plate ili raskida ugovora.

Ukoliko ne dođe do dogovora, moguće je da će slučaj završiti na sudu.

Veliko interesovanje za dovođenje Mirotića u svoje redove, za sada su pokazali Crvena zvezda, Monako i Olimpijakos.

Pored Barselone, Mirotić je u dosadašnjem toku karijere igrao za Real Madrid, Čikago bulse, Nju Orleans pelikanse i Milvoki bakse.

image