Sport

Rezime prvog dela Zvezdinih priprema: Otpisivanje Gobeljića i šansa mladima

Fudbaleri Crvene zvezde završili su na Zlatiboru bazični deo priprema za novu sezonu posle čega je usledio povratak u Beograd. Crveno-beli će već 2. jula otputovati u Sankt Peterburg, gde će učestvovati na turniru koji organizuje Zenit, a pre toga novi trener Barak Bahar je odlučio da neka imena na koja ne računa precrta sa spiska putnika
Rezime prvog dela Zvezdinih priprema: Otpisivanje Gobeljića i šansa mladima© ATA Images

Izraelski stručnjak se još pre odlaska na Zlatibor zahvalio Milanu Borjanu na saradnji rekavši da ne računa na njega, što je golmanu teško palo, ali ipak je morao da prihvati tu odluku. On će karijeru nastaviti u Slovanu iz Bratislave na pozajmici.

Aleksandru Kataiju je poručeno da neće biti u prvom planu, ali on je odlučio da ipak ne menja sredinu i ostane u klubu do kraja ugovora, koji mu ističe u junu sledeće godine.

Gol Bufonu i promašaj protiv Milana

Novi trener Crvene zvezde Barak Bahar pred prijateljsku utakmicu sa Borcem poručio je Marku Gobeljiću da neće putovati na turnir u Rusiju, kao i da u budućnosti ne računa na njega. Defanzivac protiv Borca nije bio ni na stadionu niti u protokolu.

On je igrao na prvoj utakmici na pripremama protiv selekcije grada Užica i čak se upisao u strelce, ali je imao i par evidentnih kikseva, što se nije dopalo novom šefu stručnog štaba.

Kako će crveno-beli sledeće sezone igrati u Ligi šampiona ne smeju sebi da dozvole probleme u odbrani.

Gobeljić ima ugovor sa Zvezdom na još godinu dana, što znači da klub koji bude želeo da ga dovede mora da plati obeštećenje - ostaje da vidimo koliko će uprava kluba da odredi.

Marko Gobeljić je u Crvenu zvezdu stigao iz kruševačkog Napretka 2017. godine. Osvojio je šest titula prvaka u Superligi Srbije, tri Kupa Srbije, igrao je dve Lige šampiona i Ligu Evrope.

Njegov period u crveno-belom dresu ostaće upamćen po golu koji je dao Đanluiđiju Bufonu protiv Pari Sen Žermena, lomljenju ruke litvanskom fudbaleru iz Suduve i promašaju protiv Milana na “San Siru” za osminu finala Lige Evrope.

Ovaj univerzalac je odigrao 188 utakmica, postigao 11 golova uz 22 asistencije.

Biće još odlazaka 

Spisak Zvezdinih igrača i pored nekoliko rezova koje je obavio Bahar je i dalje veliki, tako da se može očekivati još preseka.

Očekuje se da se spisak dodatno "filtrira" pred odlazak na turnir u Sankt Peterburg, a onda i po povratku u Beograd.

S druge strane, neki mladi igrači će dobiti svoju šansu. Tu se prvenstveno misli da dvojicu Jovana - Mijatovića i Šljivića. 

Mijatović je uspeo da iskoristi šansu koju je dobio, pa je protiv selekcije Užica postigao gol. I pored pogotka svojom sjajnom igrom je uspeo da skrene pažnju na sebe. Uskoro puni 18 godina.

Šljivić je kreativni ofanzivni vezista, koji je prošlu sezonu počeo na pozajmici u Grafičaru. Tek u oktobru postaje punoletan i deo je iste generacije kao Mijatović. Igrao je na obe pripremne utakmice, a protiv Borca iz Banjaluke namestio je pogodak Vladimira Lučića u 69. minutu.

Očekuje se da se u drugoj polovini jula kada se ekipa vratiiz Rusije zna konačni tim Crvene zvezde za narednu sezonu.

image