Sport

"Prestanite da se***e o Đokoviću, Federer i Nadal nisu najbolji ni u svojoj eri"

Legendarni američki teniser Džimi Konors imao je šta da poruči onima koji misle da se bliži kraj dominaciji Novaka Đokovića nakon njegovog poraza u finalu Vimbldona protiv Karlosa Alkaraza
"Prestanite da se***e o Đokoviću, Federer i Nadal nisu najbolji ni u svojoj eri"Getty © Clive Brunskill / Staff

Novak Đoković još nije blizu kraja svojih dana u kojim će se boriti za najveće trofeje, veruje legendarni teniser Džimi Konors (70).

Osmostruki grend slem šampion je oštrom izjavom zapušio usta kritičarima srpskog tenisera koji smatraju da je došlo vreme da Đoković polako ode u penziju i dominaciju svetskim tenisom prepusti Karlosu Alkarazu.

Konors, koji je rekorder po broju ATP titula (109), nema dlake na jeziku i ovog puta je jasno istakao da je Đoković olako "prežaljen", iako je najbolji teniser svih vremena.

"Došli smo do trenutka u kojem mnogi ljudi misle da je sve gotovo. Za mene je to sr**e. Pogledajte sve ljude koji su pričali da su Rodžer i Rafa najbolji ikada. Oni čak nisu najbolji ni u svojoj eri", poručio je Konors.

Na Vimbldonu je Novak propustio priliku da dođe do 24. grend slem titule pošto ga je pobedio upravo Alkaraz, ali je on već uveliko rekorder u tom segmentu.

"Možda pojedinci smatraju da je vreme da se pojavi neko novi, ali ja to gledam na drugačiji način. Gledam iz ugla 'ubij ga'. Kažem da treba da ostane tu i da igra dokle god ga neko ne uništi na terenu, jer ovako uvek ima šansu da pobedi", zaključio je Konors.

image