Sport

Posle Ajaksove bruke: Prekinuti meč se nastavlja, navijači neće moći da divljaju

Utakmica Ajaks - Fejenord privukla je mnogo pažnje širom Evrope u nedelju, ali ne zbog same igre, već prekida susreta nakon nereda koje su pravili navijači domaćeg tima
Posle Ajaksove bruke: Prekinuti meč se nastavlja, navijači neće moći da divljajuGetty © Ian MacNicol / Stringer

Nezadovoljni zaostatkom 0:3 u najvećem holandskom derbiju, navijači Ajaksa su ubacivanjem baklji prekinuli susret, a sada je poznato da će on biti nastavljen u sredu 27. septembra.

Holandski fudbalski savez je potvrdio da će utakmica biti igrana u sredu od 14.00 časova na "Johan Krojf" areni, očekivano, bez prisustva publike. Utakmica je bila prekinuta nakon 55 minuta pri vođstvu Fejenorda 3:0.

Ajaks je tog dana trebalo da igra utakmicu protiv Volendama, ali će taj susret biti pomeren za neki drugi datum. Inače, navijači Ajaksa nisu samo ubacivali baklje na teren.

Pojedini huligani su i upadali u prostorije kluba, dok je ispred stadiona u velikoj gužvi reagovala i lokalna policija na konjima, u pojedinim situacijama čak reagovavši i bacanjem suzavaca kako bi se navijači razbežali.

Ajaks je trenutno na tek 14. mestu u Erediviziji, a ovo je bio način za navijače da iskažu svoje nezadovoljstvo lošom situacijom u klubu.

image