Sport

Micić igrao u košgeterskom obračunu, Kari u poslednjoj sekundi rastužio Oklahomu

Neverovatna utakmica viđena je u Oklahomi, postignuto je ukupno 280 poena, a rešena je bukvalno u poslednjoj sekundi
Micić igrao u košgeterskom obračunu, Kari u poslednjoj sekundi rastužio Oklahomu© Tanjug/AP Photo/Nate Billings

Pogotkom Stefa Karija na dve desetinke do kraja susreta, košarkaši Golden Stejt voriorsa pobedili su Oklahoma Siti tander 141:139 na otvaranju NBA kupa.

Najbolji igrač "ratnika" je odigrao 1 na 1 u poslednjem napadu, čekao do poslednjeg momenta, a onda polaganjem preko dvojice protivničkih igrača ubacio loptu u koš.

U pokušaju da potvrdi pobedu Drejmond Grin je dotakao obruč, pa su sudije morale da pregledaju kompletnu situaciju. Posle gledanja snimka, pogodak je potvrđen i Golden Stejt je odneo pobedu.

Neverovatna utakmica završena je na neverovatan način, a koliko je u dvorani Tandera bilo posebno, potvrđuje i rezultat.

Košgeterski obračun u kojem je najneefikasnija četvrtina završena sa 65 poena (34:31), pripao je gostima, koji su morali dobrano da se pomuče u finišu da naprave preokret.

Spomenuti Kari je bio najefikasniji sa 30 poena (9/15 iz igre, 5/10 trojke), osam skokova i sedam asistencija, Dario Šarić je bio odličan sa 20 poena, dok je Klej Tompson imao 18, ali i važnu trojku u samoj završnici.

Na drugoj strani, Dort je predvodio domaćina sa 29 poena, Čet Holmgren je postigao 24 i uhvatio osam lopti, a Gidi i Vilijams su dodali po 18.

Vasilije Micić na parketu je proveo nešto više od 12 minuta i za to vreme pet poena (1/5 iz igre, 1/2 trojke), jedan skok, tri asistencije i jedan načinjen faul.

Nije bilo prve zvezde Šeja Gildžus-Aleksandera, Aleksej Pokuševski odlukom trenera nije igrao, baš kao i Nikola Jović u dresu Majamija protiv Vašingtona.

Franšiza sa Floride takođe je uspešno započela NBA kup, pobedom nad Vizardsima – 121:114.

Noć u NBA ligi obeležio je spektakularni balkanski derbi između Nikole Jokića i Luke Dončića koji je pripao srpskom košarkašu.

Pobede su, pored Denvera, ostvarili još Milvoki baksi, Indijana pejsersi, Bruklin netsi i Portland trejlblejzersi.

image