Sport

Jokić odigrao meč kakav NBA nije videla: Dominacija Srbina, ali poraz Denvera

Nikola Jokić nastavlja da pomera granice u NBA ligi i odigrava mečeve za kakve ni najpažljiviji statističari ne mogu da kažu da su ranije videli
Autor: YouTube / Basketball Highlights

Uprkos fenomenalnoj efikasnosti Srbina, Denver je u noći između petka i subote izgubio od Nju Orleansa 115:110, ali još dugo će se pričati o partiji najboljeg igrača sveta.

Jokić je u Nju Orleansu na parketu proveo 36 minuta, a za to vreme je ubacio 26 poena, zabeležio 16 skokova i neverovatnih 18 asistencija. Zabeležio je i jednu blokadu, ali ni to nije bilo dovoljno Nagetsima da trijumfuju.

Čak je i NBA liga istakla da je Jokić postao tek treći košarkaš u istoriji sa četiri utakmice u kojima je beležio najmanje 25 poena, 15 skokova i 15 asistencija, posle Vilta Čemberlena i Rasela Vestbruka.

Uz to, ističu i da se nikada nije dogodila baš ovakva statistička partija kakvu je Jokić pružio. On je podršku u redovima Denvera imao u Kristijanu Braunu (25 poena i devet skokova) i Majklu Porteru (18 poena i 11 skokova), ali je bilo evidentno da je ekipi nedostajao povređeni Džamal Marej.

Sa druge strane, Pelikansi su savladali šampiona nošeni Zajonom Vilijamsonom i njegovih 26 poena, Valančijunas je dodao 22, a Ingram 21 poen.

Ovaj rezultat računaće se i za međusezonski NBA turnir tokom kog Nagetsi imaju skor 2-1, dok u celokupnoj NBA sezoni imaju učinak 9-3.

image