Sport

Eraković: Poželeo sam Borjanu da mu damo dva-tri gola u četvrtfinalu

Mladi defanzivac reprezentacije Srbije i fudbaler Crvene zvezde jedva čeka da počne Svetsko prvenstvo u Kataru.

Fudbalska reprezentacija Srbije za tačno sedam dana igra prvi meč na Svetskom prvenstvu u Kataru protiv Brazila. Turnir počinje u nedelju, a "orlovi" će pre toga u petak igrati jedinu proveru, protiv selekcije Bahreina.

Selekcija Dragana Stojkovića Piksija se već dva dana nalazi u Manami, a upravo tamo je zanimljive reči o ambicijama Srbije imao jedini predstavnik domaćeg šampionata, Strahinja Eraković.

Defanzivac Crvene zvezde je jedini igrač iz Superlige Srbije u našoj reprezentaciji.

"To je obaveza više. U Kataru branim čast domaćeg prvenstva i trudiću se da opravdam očekivanja fudbalske javnosti. Reprezentacija je mnogo viši nivo od Superlige Srbije i to poziva na još veću odgovornost", rekao je Eraković, a preneo zvaničan sajt Fudbalskog saveza Srbije.

On je otkrio i gde je bio kada je čuo da će putovati na Mundijal.

"Informacija me je zatekla u autu, počeli su da me bombarduju pozivima i porukama, najpre porodica, pa svi ostali. Reakcija je bila fenomenalna, nisam mogao da verujem da sam se našao među putnicima za Katar, želeo bih da se zahvalim selektoru i stručnom štabu na ukazanom poverenju."

Još dva igrača Crvene zvezde će se naći u Kataru - golman Kanade Milan Borjan i ofanzivac Gane, Osman Bukari.

"Pričao sam sa Bukarijem, pretpostavljao sam de će biti pozvan za reprezentaciju Gane. On prati našu reprezentaciju, zna sa kakvim kvalitetom raspolažemo i dao nam je velike šanse za dobar plasman na Mundijalu. Borjanu sam poželeo da prođe grupu i da se sastanemo u nokaut fazi", rekao je Eraković, a na konstataciju da bi to moglo da bude tek u četvrtfinalu, mladi defanzivac je imao spreman odgovor.

"Može tamo. Bilo bi lepo, pa da mu damo dva-tri komada i da pokažemo ko je ko."

Eraković je oduševljen atmosferom u nacionalnom timu.

"Nisam verovao da je sve na ovom nivou, dok nisam ušao u reprezentaciju i postao deo jedne fantastične grupe. Iako sam među najmlađima u timu, osećam se zaista lepo, svi me gledaju na isti način, od kapitena Tadića do mog druga Ivana Ilića. Dišemo kao jedan i to je najveća prednost ove generacije. Čekamo sa nestrpljenjem 24. novembar. Možda su nas neki svetski mediji prerano otpisali. Govori se mnogo o brazilskom inatu, ali valjda je srpski inat veći od brazilskog. O minutaži uopšte ne razmišljam. Čast mi je što sam akter najveće smotre svetskog fudbala i uživam družeći se sa ovim divnim momcima", jasno je poručio Strahinja Eraković.

image