Sport

Partizan ostaje bez najvećeg talenta - i neće zaraditi ni dinar: Tinejdžer odlazi u Milan

Sada je stvar gotova - najtalentovaniji fudbaler Partizana Matija Popović (17) napustiće Humsku u januaru 2024. godine bez dinara obeštećenja i potpisaće višegodišnji ugovor sa slavnim Milanom
Partizan ostaje bez najvećeg talenta - i neće zaraditi ni dinar: Tinejdžer odlazi u Milan© UEFA.tv / screenshot

Čim Popović 8. januara bude postao punoletan, staviće potpis na ugovor sa italijanskim velikanom, prenosi italijanski novinar Đanluka di Marcio.

Kako se navodi, svi detalji saradnje su dogovoreni, pa će jedan od najboljih mladih fudbalera iz Srbije potpisati ugovor do leta 2028. godine.

Popović je pre dva meseca bio proglašen za jednog od 60 najtalentovanijih fudbalera sveta u izboru britanskog "Gardijana". Odlične partije pružao je i u kadetskoj reprezentaciji Srbije, ali u Partizanu stvari nisu funkcionisale.

O tome je svojevremeno govorio i generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura.

"Radi se o detetu iz omladinske škole, pričali smo i sa njegovim ocem. Klub neće trpeti ucene nijednog oca dok sam ja ovde, sigurno nećemo davati nikakve procente. Mogu da kažem da se radilo o 50 odsto od dalje prodaje. Dobio je ponudu koja je najveća u istoriji kada se radi o mladim igračima, jer smatramo da je veliki talenat i ta ponuda i dalje stoji. Odgovor nismo dobili, ako ne potpiše, želim mu sve najbolje, poželeću mu srećan put ako ode, mada sam ubeđen da to nije dobar potez", rekao je tada Vazura.

Tako će Partizan ostati bez svog najtalentovanijeg fudbalera bez obeštećenja, a Popović će kako stvari stoje, dobiti priliku da se dokaže u redovima sedmostrukog prvaka Evrope.

image