Sport

Partizan se provukao u Humskoj - Vojvodina pala u finišu, crno-beli čuvaju vrh tabele

Ekipa Igora Duljaja je sve do 88. minuta morala da čeka na pogodak koji joj je doneo tri boda u neizvesnom okršaju
Partizan se provukao u Humskoj - Vojvodina pala u finišu, crno-beli čuvaju vrh tabele© Dusan Milenkovic/ATAImages

Fudbaleri Partizana su se vratili na pobednički kolosek nakon prošlonedeljnog debakla, pošto su u derbiju 17. kola Superlige Srbije savladali Vojvodinu 3:1.

Dramatična utakmica u Humskoj ipak je pripala crno-belima, koji su uspeli da zaleče rane nakon katastrofalnog poraza od TSC-a (0:4) na istom mestu prošlog vikenda.

Iako rezultat sugeriše siguran trijumf ekipe Igora Duljaja, Partizan je morao žestoko da se pomuči ne bi li stigao do nova tri boda. Poveli su domaći u 53. minutu preko Franka Kanutea, ali to vođstvo nije bilo dugotrajno.

Uroš Nikolić je u 67. minutu bio strelac za Vojvodinu i rezultat 1:1 je bio na snazi sve do 88. minuta. Taman kada se činilo da bi Partizan možda mogao da kiksne i drugi put u nizu na svom terenu, pojavio se Gajas Zahid.

Norveški fudbaler je na asistenciju Alda Kalulua doneo prednost i nagovestio pobedu, koju je u 97. minutu iz penala potvrdio Mateus Saldanja.

Partizan je tako stigao do 14. pobede u 16. utakmici u sezoni, pa imaju 43 boda, šest više od Crvene zvezde, ali crveno-beli svoj meč 17. kola tek treba da odigraju u nedelju protiv Napretka.

Vojvodina je ostala na šestom mestu na tabeli Superlige sa 22 boda.

image