Sport

Skandal Ukrajinke na egzibiciji: Pobegla od meča, pa Ruskinju terali da igra protiv muškarca

Izuzetno neobična situacija dogodila se u nedelju na egzibicionom turniru u francuskom gradiću Bur de Peažu, na kom je ruska teniserka Mira Andreeva iznenada bila primorana da finalni meč igra protiv - muškarca
Skandal Ukrajinke na egzibiciji: Pobegla od meča, pa Ruskinju terali da igra protiv muškarca© Reddit / screenshot / jovanmilic97

Za sve je zapravo bila kriva Ukrajinka Marta Kostjuk, koja je prihvatila da nastupi na turniru iako je znala da bi u finalu mogla da igra protiv Ruskinje.

Naime, na turniru je Hrvatica Dona Vekić trebalo da igra protiv pobednice meča između Ruskinje Andreeve i Ruskinje Varvare Gračeve koja od ove godine igra pod zastavom Francuske. Ipak, Vekićeva je zbog povrede morala da se povuče, a Kostjuk je prihvatila da se pojavi umesto nje.

Međutim, kako je Andreeva pobedila i zakazala duel protiv Kostjuk, Ukrajinka je demonstrativno odlučila da se i ona povuče, kako ne bi morala da igra protiv ruske teniserke.

Imajući u vidu da se sve događalo u poslednji čas, organizatori nisu uspevali da pronađu nijednu drugu teniserku koja bi zamenila Ukrajinku, pa je protiv Ruskinje igrao lokalni teniser Janis Duran, koji je iza 800. mesta na ATP listi.

Ruskinja se čak i odlično snašla protiv ovog momka, imala je prednost brejka u prvom setu, ali je na kraju izgubila 7:5, 6:2. Posle meča je dobila trofej, imajući u vidu da protiv Durana nije ni trebalo da igra.

"Ovo je prvi put da sam dobila pehar posle poraza", rekla je 16-godišnja Ruskinja po završetku meča.

image