Sport

O Simiću bruji Italija: Golom rasplakao roditelje, rastao u Nemačkoj, ali srce reklo "Srbija"

Srpski fudbaler Jan-Karlo Simić je u centru pažnje italijanskih medija, nakon što je posle 17 minuta od početka svog profesionalnog debija postigao gol u pobedi Milana nad Moncom (3:0)
O Simiću bruji Italija: Golom rasplakao roditelje, rastao u Nemačkoj, ali srce reklo "Srbija"© Tanjug/Spada/LaPresse via AP

Ovaj 18-godišnjak bio je očaran što je dobio priliku da prvi put zaigra u dresu "rosonera", a pogotkom u 43. minutu uspeo je da rasplače svoje roditelje koji su ga uživo gledali na "San Siru".

Ovaj momak rođen u nemačkom Nirtingenu 2005. godine rastao je u dijaspori. Njegovi roditelji, inače iz Višegrada, očito su mu usadili ljubav prema otadžbini, pošto je još od kadetskih dana Simić govorio da želi da igra u selekcijama Srbije.

To je i učinio na kadetskom Evropskom prvenstvu gde je prvi put zablistao, sada je mladi reprezentativac Srbije, ali i prvotimac sedmostrukog prvaka Evrope. Povreda Tomasa Pobege značila je da Simić mora na teren, što je bio njegov prvi nastup za neki klub u seniorskoj karijeri.

"Oduvek sam bio spreman. Šef i njegov stručni štab su me pripremili za ovu utakmicu kao i saigrači koji su mi rekli da ostanem spreman jer svašta može da se desi. Bio sam spreman na klupi i to sam pokazao na terenu. Saigrači, trener, svi su mi mnogo pomogli. Zaista sam zahvalan", rekao je Simić posle meča.

Milan je za ovog štopera izdvojio 1.000.000 evra u leto 2022. godine kako bi ga otkupio iz redova Štutgarta, kluba u čijim je mlađim kategorijama ponikao. Iako jako mlad, nema problem da istakne da je spreman za velika dela.

"Ponekad sam razmišljao o tome kako bi bilo lepo da uđem na teren i postignem pogodak. Ali sam bio smiren jer sam znao da moram da budem smiren kako bih mogao da igram. Moram da budem u najboljoj formi da bih pomogao timu i mislim da sam to uradio. Jako sam srećan!"

On je istakao i zahvalnost prema porodici za sve što je do sada postigao.

"Pomogli su mi i podržavali me otkako sam bio dete. Došli su da žive sa mnom u Milanu da bi mi pomogli. Oni su mi pomogli da preguram teške momente. Zaista sam srećan što ih imam i što mogu sa njima da podelim ovaj momenat", rekao je Simić.

Svojevremeno je za Srbinov dolazak u Milan najzaslužniji bio niko drugi do legendarni Paolo Maldini.

"On je moj idol. Mnogo njegovih snimaka sam gledao kada sam bio mali. Čast je za mene da me je on pozvao u Milan. Ja sam tada bio u teretani, pozvao je mog oca i kada sam došao kući nekih pet sati smo razgovarali o budućnosti i mogućnostima koje imam pred sobom."

Simić je prvi put dres Srbije obukao u maju 2021. na Memorijalnom turniru "Miljan Miljanić", a pogotkom za Milan sada je postao treći najmlađi igrač koji je postigao gol za "rosonere" u poslednjih 30 godina.

Čini se da bi Srbija u narednim godinama mogla da dobije defanzivca za budućnost. A u tako nešto veruju i u Milanu.

image
VV inauguration
banner