Sport

"Novak je ranije trebalo da prihvati imidž ratnika, hteo je da bude Federer ili Nadal"

Nekadašnji francuski teniser Žo Vilfrid Conga istakao je da je Novak Đoković ranije trebalo da prihvati imidž ratnika u svetskom tenisu, što čini tek poslednjih godina
"Novak je ranije trebalo da prihvati imidž ratnika, hteo je da bude Federer ili Nadal"Getty © Elsa / Staff

Finalista Australijan opena 2008. godine rekao je da je Srbin pokušavao da bude nešto što nije i da je napokon od toga odustao.

Govoreći o popularnosti u svetskom tenisu, Conga kaže da mu je jasno zbog čega su Rodžer Federer i Rafael nadal popularniji od Novaka.

"Shvatam da je Novak imao period kada nije želeo da bude ono što jeste. Hteo je da bude Rodžer Federer ili Rafael Nadal, kada je možda trebalo da ostane veran sebi. Danas je ovo što jeste. Iako to deli ljude, mislim da ga tako više cene, pre svega jer je sada potpuno iskren", rekao je Conga u podkastu za "10 Sport".

Conga veruje da se Novak ranije ponašao po svojim ubeđenjima, ali i da je prihvatio taj imidž ratnika.

"Ne radi više stvari da bi ga cenili. On čini neke stvari jer smatra da bi one trebalo da budu urađene na taj način. Dobijamo mnogo od toga što smo onakvi kakvi smo. Hteo je ranije da pobegne od tog imidža ratmika, jer je on Srbin koji je prošao teška iskustva u detinjstvu. Da, on je ratnik, trebalo je da to prihvati od starta. Mislim da bi bio voljen zbog toga", dodao je Conga.

image