Sport

Duljaj nakon derbija: Veličanstvena utakmica, titula jesenjeg šampiona ne znači ništa

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj, izjavio je nakon "večitog" derbija da je presudna bila želja njegovih momaka za pobedom
Duljaj nakon derbija: Veličanstvena utakmica, titula jesenjeg šampiona ne znači ništa© ATA Images

Nakon devet vezanih mečeva bez trijumfa u "večitom" derbiju, Partizan je uspeo da savlada Crvenu zvezdu.

Crno-beli slavili su rezultatom 2:1.

"Veličanstvena utakmica odigrala se na našem stadionu. Želim da pozdravim sve aktere, kolege i rivale iz Crvene zvezde i naravno sjajnu publiku. Imali su šta da vide, šanse su se ređale sa obe strane", prvi su utisci Igora Duljaja.

Partizan je pobedom ponovo izbio na prvo mesto na tabeli domaćeg prvenstva, gde će provesti zimsku pauzu.

"Radili smo neke detalje prepodne. Najveći uspeh je u želji igrača da pobede utakmicu. Nisam im nabijao nikakav pritisak, nisam držao govore. Jednostavno sam im ukazao na neke stvari na koje treba obratiti pažnju. Pritisak sam skinuo sa njih. Pritisak je veći bio na Zvezdi", rekao je strateg crno-belih.

"Želim da se zahvalim igračima Zvezde na fer i korektnoj igri što su upriličili da je utakmica bila interesantna", izjavio je Duljaj nakon meča.

Pričao je menadžer tima iz Humske o problemima pred bitan meč.

"Imali smo dosta problema. Nisam pričao o tome. Severina je odradio četiri treninga. Imao je tešku povredu zadnje lože. Mnogo je teško ući u igru. Morali smo da pravimo neke izmene. Igrači su tražili, nije lako da se svaka utakmica igra 90 minuta. Neki su tražli da izađu, neke su bile taktičke. Zvezda nas je saterala na 30 metara od našeg gola. Potrebni su nam bili visoki igrači. Hteli smo dugim loptama da tražimo Nikolića koji može da zadrži loptu i umrtvi igru. Najvažnija su tri boda. Za mene je jesenji prvak ne znači ništa. To je slovo na papiru, ništa ne donosi. Ima još dosta da se igra. Sad ćemo videti kako ćemo dalje".

image