Sport

Poceko: Obradović je najbolji u istoriji košarke, na celom svetu

Trener košarkaša Asvela Đanmarko Poceko rekao je posle poraza od Partizana u Evroligi, da je Željko Obradović najbolji u istoriji košarke, "ne u Evropi, već u svetu"
Poceko: Obradović je najbolji u istoriji košarke, na celom svetu© Dusan Milenkovic/ATAImages

Partizan je prilično ubedljivo pobedio francusku ekipu 90:77, a Poceko je posle meča imao samo reči hvale za Željka Obradovića.

"Pre svega želim da čestitam Partizanu i Željku Obradoviću, igrali su sjajnu utakmicu. Željko je neverovatan trener, ali je još bolji kao osoba. Želim da mu kažem hvala, zbog onoga što mi je rekao pre meča. Volim ga, on je neverovatna osoba, najbolji u istoriji košarke ubedljivo, ne u Evropi, već u svetu", rekao je italijanski trener posle meča.

Asvel je u dosadašnjem toku Evrolige upisao samo dve pobede, Poceko nije doneo ekipi ono što je trebalo, pa francuski mediji uveliko pišu o otkazu italijanskom treneru.

"Nismo se predavali, do kraja smo se borili, dali smo 32 poena u poslednjoj deonici, igrali smo bolje u odbrani, ali smo promašili nešto. Ne znam za budućnost, moj klub zna. Moramo da nastavimo da se borimo i da pokušamo da dobijemo", rekao je Italijan na konferenciji za medije posle utakmice.

Crno-beli su protiv Asvela upisali deseti trijumf ove sezone u elitnom takmičenju, a već za dva dana očekuje ih "večiti derbi" sa Crvenom zvezdom.

image