Sport

Jović ponovo "leteo" po terenu i pomogao Majamiju da sruši "rakete"

Srpski reprezentativac iz večeri u veče dokazuje da mu je mesto u timu sa Floride i dobija sve veću minutažu koju odlično koristi
Jović ponovo "leteo" po terenu i pomogao Majamiju da sruši "rakete"© Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier

Košarkaši Majamija savladali su ekipu Hjustona 120:113 u noći između ponedeljka i utorka, uz još jednu veoma dobru partiju Nikole Jovića.

Jović se nametnuo treneru Eriku Spolstri i sada je igrao skoro 22 minuta, umnogome pomogašvi svom timu da dođe do drugog trijumfa u poslednje tri utakmice.

Nekadašnji igrač Mege je postigao šest poena (šut iz igre 2/9), imao osam skokova, šest asistencija i po dve blokade, ukradene i izgubljene lopte.

Jović nije imao dobre procente šuta, pogodio je samo jednu trojku iz pet pokušaja, ali je sve ostalo odlično radio i napunio statističke kolone. A ono što se u njima ne vidi je energija, doprinos pre svega u odbrani i sjajna rola u trenucima kada je bio u igri.

Hit je duel rešio u trećoj četvrtini koju je dobio rezultatom 32:23, početkom četvrte je stigao i do maksimalnih +15 (103:88) i potom rutinski priveo meč kraju.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Tajler Hiro sa 28 poena, a najbolje ga je pratio Bem Adebajao sa dabl dabl učinkom od 22 poena i 12 skokova. I ovaj meč je propustio Džimi Batler, prva zvezda ekipe.

"Kad god sam u teretani, uvek ga vidim", rekao je Adebajo o Nikoli Joviću.
"Nikola je poseban na svoj način. Može da dribla, da šutira i asistira. Visok je 208 centimetara i tek mu je 20 godina."

Na drugoj strani Van Flit je imao 32 poena i sedam asistencija, dok je Alperen Šengun upisao 22 poena i 11 skokova. Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Majami je sada osmi na tabeli Istočne konferencije sa 21 pobedom i 15 poraza, dok je Hjuston osmoplasirani na Zapadu i ima skor 18-17.

Baš kao i Marjanović, još dvojica srpskih reprezentativaca su ostali bez prilike da kroče na teren.

Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski su sa klupe za rezervne igrače posmatrali pobedu svoje Oklahome na gostovanju kod Vašingtona – 136:128.

image