Sport

Vildoza izgubio spor sa Baskonijom, mora da plati milion evra zbog odlaska u Zvezdu

Argentinski košarkaš Luka Vildoza, izgubio je sporazum sa Baskonijom, zbog čega će španskom timu morati da plati milion evra, naložio je sud u Vitoriji
Vildoza izgubio spor sa Baskonijom, mora da plati milion evra zbog odlaska u Zvezdu© ATA Images

Vildoza i Baskonija naišli su na problem oko argentinčevog odlaska u NBA ligu, a kasnije povratak u Evropu u klub koji nije Baskonija.

Baskijci su, prema ugovoru, imali pravo na Vildozine usluge, u slučaju da se ovaj vrati u Evropu.

Argentinac je iz redova Milvokija, potpisao za Crvenu zvezdu i u srpskom klubu zaigrao u Evroligi.

Baskonija će, kako je navela u saopštenju, pred Vrhovnim sudom Baskije tražiti još milion evra, u skladu sa ugovorom.

Vildoza je u maju 2021. potpisao ugovor sa Njujork Niksima, ali je već u oktobru bio otpušten. Stigao je da odigra samo dva meča letnje lige.

U aprilu 2022. potpisao je dvogodišnji ugovor sa Milvoki Baksima, za koji je debitovao u plej-of mečevima protiv Čikago Bulsa.

"Sud u Vitoriji podržao je tvrdnje Baskonije u tužbi koju je klub podneo protiv Vildoze. Sud je u suštini prihvatio tužbu protiv Vildoze. Presuda nalaže da Vildoza mora da plati klubu milion evra kao kompenzaciju usled jednostranog okončanja ugovora usled odlaska u NBA i kasnijeg povratka u Evropu", saopštila je Baskonija.

Klub iz Vitorije dalje navodi da je argentinski košarkaš bio dužan da isplati Baskoniji dva miliona evra prema dogovoru koji su imali.

Baskonija je saopštila da će protiv presude, koja je povoljna za klub, ipak podneti žalbu Višem sudu, pošto će tražiti da Vildoza isplati dodatnih miliona evra ekipi iz Vitorije.

Nakon delimično uspešne sezone sa Zvezdom, Luka je prešao u redove Panatinaikosa, za koji trenutno nastupa.

image