Sport

Bogdanović "rešetao" Rajakovićev Toronto: Atlanta slavila, Bogi poslao rivala na parket

Kapiten reprezentacije Srbije bio je efikasan u tesnom trijumfu Hoksa
Autor: YouTube / Hooper Highlights

Košarkaši Atlante savladali su Toronto 126:125 u dramatičnoj utakmici NBA lige odigranoj u noći između nedelje i ponedeljka.

Sjajnu partiju za pobednički sastav ostvario je Bogdan Bogdanović sa 24 ubačena poena, te je bio bitan faktor u porazu tima srpskog trenera Darka Rajakovića.

Bogdanović je na parketu proveo 38 minuta i ubacio je četiri trojke, ukupno šutiravši 7/11 iz polja, a imao je i četiri skoka, dve asistencije, dve blokade, dve ukradene lopte, ali i pet izgubljenih lopti.

Atlantu su predvodili još i Trej Jang sa 30 poena i 12 asistencija, i Sadik Bej sa 26 poena i 13 skokova. Upravo je Bej pogodio ključan koš za pobedu Hoksa dve sekunde pre kraja susreta. Inače, Bogdanović je tokom meča uspeo i da jednim driblingom protivničkog igrača pošalje na parket:

U Rajakovićevom Torontu najbolji su bili Džordan Nvora i Skoti Barns sa po 24 poena. Atlanta je tako napokon prekinula seriju od četiri uzastopna poraza, kojom su se popeli na presudno 10. mesto Istočne konferencije, poslednje mesto koje vodi u plej-in.

Što se tiče Toronta, oni su ostali na samo jednoj pobedi u poslednjih 10 mečeva, pa su sada dva mesta iza Atlante, na tri pobede daleko od pozicije koja vodi u doigravanje.

image