Sport

Embid opet pobegao od Jokića u Denveru - Srbin mu razbio ekipu!

Košarkaši Denvera savladali su Filadelfiju 111:105 na svom parketu, ali ovaj susret nije obeležio samo Nikola Jokić još jednom sjajnom partijom, već i Džoel Embid svojim odsustvom sa terena
Autor: YouTube / nba screen

Kamerunski košarkaš sa američkim pasošem još jednom je pobegao sa megdana srpskom centru na meču igranom u Denveru i tako nastavio niz izgovora da ne gostuje Nagetsima više od četiri godine!

Embid, zvanični MVP NBA lige i Jokićev veliki rival na parketu, poslednji put je igrao u Denveru još 8. novembra 2019. godine i od tada bi se svaki put desilo da nekako izbegne okršaj sa Srbinom.

Ovoga puta navodno je razlog bio bol u levom kolenu i odluka stručnog štaba da nije spreman za meč, a u njegovom odsustvu, Jokić je na drugoj strani to iskoristio da pokaže svu svoju dominaciju.

Centar Nagetsa je meč okončao sa 26 poena, 16 skokova, sedam asistencija, uz dve ukradene i tri izgubljene lopte. Na terenu je proveo 37 minuta i šutirao 8/16 iz igre, predvodivši svoj tim do četvrte pobede u poslednjih pet mečeva.

Uz Jokića, odlični su bili i Džamal Marej sa 23 poena, Majkl Porter sa 20 poena i osam skokova, kao i Aron Gordon sa 18 poena. Sa druge strane, Embid nije bio jedini koji je propustio meč Filadelfije.

Nije bilo ni Maksija ni Harisa, pa je najbolji bio Pol Rid sa 30 poena i 13 skokova, dok je Keli Oubre junior ubacio 25 poena.

Denver posle ovog meča ima skor 32-15 i na četvrtom je mestu na Zapadu, dok je Filadelfija treća na Istoku sa skorom 29-15.

image