Sport

Jokić nije mogao sam u dvoboju MVP kandidata, Denver pao u Milvokiju

Aktuelni šampion ponovo odigrao veoma slabo protiv jednog od glavnih konkurenata za titulu u NBA ligi
Jokić nije mogao sam u dvoboju MVP kandidata, Denver pao u Milvokiju© Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Košarkaši Denvera izgubili su u Milvokiju od Baksa rezultatom 112:95, u utakmici odigranoj u noći između ponedeljka i utorka.

Denver je još jednom pokazao bledo izdanje protiv jedne od ekipa sa kojom će se nadmetati za odbranu šampionskog prstena, a nije bila dovoljna ni sjajna partija našeg Nikole Jokića.

Jokić je bio na MVP nivou, na parketu je proveo skoro 32 minuta i za to vreme postigao 29 poena (13/25 iz igre), imao 12 skokova i osam asistencija.

Međutim, potpuno je izostala podrška saigrača, otuda i Nikolinih pet izgubljenih lopti.

Pored momka iz Sombora, samo su još dvojica igrača imala dvocifren učinak u redovima "grumenja" – Eron Gordon je završio na 14 poena, tri više od Majkla Portera juniora.

Milvoki je od prvog do poslednjeg trenutka imao potpunu kontrolu igre i rezultata. Već u drugoj četvrtini domaći igrači došli su do 20 poena prednosti i od tada se nisu osvrtali. Ekipa Majka Melouna je pokušavala da se vrati, ali jedino što je uspela u finišu jeste da izbegne potpuni debakl.

Bakse je predvodio još jedan kandidat za najkorisnijeg igrača u NBA ligi – Janis Adetokumbo je ubacio 36 poena (16/19 iz igre), uhvatio 18 lopti i podelio pet uspešnih dodavanja. Uz to, imao  je tri ukradene i po dve blokade i izgubljene lopte.

Najbolje ga je pratio Demijan Lilard sa 18 poena, dok je Bobi Portis dodao 13.

Denver je ostao četvrti na tabeli Zapadne konferencije sa 36 pobeda i 18 poraza, dok je Milvoki treći na Istoku sa skorom 35-19.

image